“Coding in space for the climate change”

From Monday, October 14, 2024 10:26 AM
to Sunday, October 27, 2024 10:26 AM

7th Kindergarten of Kalamatas

Open in-person activity

Greek

Τροίας, 241 34, Καλαμάτα

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν δίνουν έμφαση στον κρίσιμο ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος και της τεχνολογίας στην κατανόηση  και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή.Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητεs:

1)Σε επιτραπέζια ρομποτική πίστα τοποθετούμε εικόνες από διάφορα σημεία της Γης (εικόνες από δάση ,παγους κτλ).Τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν το ρομπότ -δορυφόρο ώστε  να περάσει από τα σημεία αυτά ,να συλλέξει πληροφορίες και να τα τις στείλει στην ΕSA(τέλος).

2)Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν σε φύλλο εργασίας τα κουτάκια(pixels) σύμφωνα με τον αριθμητικό/χρωματικό κώδικα που τους δίνεται(κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χρώμα)και να αποκαλύψουν τη μυστική εικόνα(pixel art).

    Pre-primary education Primary school Teachers
    Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Art Coding
Mon, Oct 7, 2024 5:35 PM

Τα παιδιά καλούνται να συνδυάσουν την αγάπη τους για την τέχνη με τις βασικές αρχές προγραμματισμού.Αρχικά χρησιμοποώντας πέντε πίνακες διάσημων ζωγράφων ως σημείο αναφοράς,αναπτύσσουνδεξιότητες παρατήρησης,ανάλυσης και επίλυσης προβλήματος.Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν απλές εντολές προγραμματισμού με τρόπο διασκεδαστικό και δημιουργικό.Οι μαθητές καλούνται να στείλουν τη BeeBot π.χ στον πίνακα που μυρίζει όμορφα=ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ ,στον πίνακα που έχει  κάτι νόστιμο και υγιεινό=Ο άνθρωπος με το μήλο του Ρενέ Μαγρίτ,στον πίνακα που κρατάει κάτι απαλό=Το κορίτσι με το περιστέρι του Πικάσο,στον πίνακα απου ακούγεται μουσική=Τα κάλαντα του Λύτρα,στον πίνακα με τα γεωμετρικά σχήματα=Καντίνσκι.Έτσι μέσα από το παιχνίδι των αισθήσεων  και της τέχνης εισάγονται στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού.

Ο Τσέστερ, το ρακούν, χρειάζεται βοήθεια!
Mon, Oct 21, 2024 10:19 PM

Οι μαθητές θα βοηθήσουν τον Τσέστερ, το ρακούν, ( τον ήρωα του βιβλίου «Ένα φιλάκι στο
χεράκι») να βρει το αγαπημένο του μολύβι που του χάρισε η μαμά του για να το έχει πάντα
μαζί του ώστε να τη νιώθει πάντα κοντά του. Για να οδηγηθούν στη λύση θα πρέπει να
λύσουν γρίφους. Σε αυτή τη δραστηριότητα οι γρίφοι έχουν την μορφή αινιγμάτων.
Χρησιμοποιείστε τόσα αινίγματα όσα αντιστοιχούν στον αριθμό των ομάδων της τάξης. Τα
παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες των 2 ατόμων. Τα αινίγματα είναι συνδεδεμένα σε QR
codes, τα οποία είναι εκτυπωμένα και τοποθετημένα σε σημεία διαφορετικά μέσα στη τάξη
(σε γωνιές).
Πίσω από κάθε αίνιγμα βρίσκεται ένας συμμαθητής του Τσέστερ, δηλαδή ένα ζωάκι του
δάσους. Χρειάζεται να δημιουργηθεί μία επιδαπέδια τετραγωνισμένη διαδρομή με
χαρτοταινία η οποία θα οδηγεί στα qrcodes.

ΠΕΣ ΒΡΕΣ
Mon, Oct 14, 2024 10:00 AM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.

 

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. 

Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.

Πριν τα νήπια δημιουργούν  με ζωγραφιές τους τη πίστα για το ρομποτάκι μας.