Scratch: Ταξίδι στο διάστημα

From Tuesday, October 22, 2024 1:40 PM
to Tuesday, October 29, 2024 2:25 PM

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΕΜΕ

Open in-person activity

vpap@geitonas.edu.gr

Greek

Εκπαιδευτήρια Γείτονα Δημοτικό, 194 41, Κορωπί

Ένα σύντομο animation στο οποίο δύο εξωγήινοι  χαρακτήρες συζητάνε πριν την απογείωσή τους από τον πλανήτη τους. 

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Ελάτε να προγραμματίσουμε όλοι μαζί!!
Mon, Oct 14, 2024 10:56 AM

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να διασκεδάσουν! 

RAINBOW
Tue, Oct 15, 2024 10:03 PM

 Συμμετέχουμε στην εβδομάδα κώδικα. Η δράση μας εντάσσεται στη θεματική "τα φυσικα φαινόμενα του φθινοπώρου" . Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν  και βοηθούν τη μέλισσα Beebot να ανακαλύψει τη  σωστή σειρά  των χρωμάτων στο ουράνιο τόξο.Τα παιδιά εισάγονται στην υπολογιστική σκέψη και στις βασικές αρχές προγραμματισμού. Αφού εξοικειωθούν με τις κάρτες-σύμβολα προγραμματισμού και τις διαδρομές στο χώρο, οδηγούν τη μελισσούλα μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές (εμπρός- πίσω- δεξιά- αριστερά) να εντοπίσει εικόνες  με  τα 7  χρώματα του  ουραάιου τόξου στη σωστή σειρά  για να παίξει μαζί με τα παιδιά.

 

"Σχεδίασε και  σπάσε τον κώδικα για να βρεις τη σωστή σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου" 

We Code All Together
Wed, Oct 23, 2024 8:15 AM

Wishing  to take part in this important European event, our school has planned a fun programming activity, which will enhance our students' digital literacy, as well as develop their creativity, collaboration and problem solving skills. The students will have fun through a coding game, somehow related to our eTwinning project, and will familiarise themselves with basic programming and computational skills in the most enjoyable way.