RAINBOW

From Tuesday, October 15, 2024 10:03 PM
to Tuesday, October 22, 2024 10:03 PM

11ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

Open in-person activity

Greek

Βερελή Δημ. 59, 165 61, Γλυφάδα

 Συμμετέχουμε στην εβδομάδα κώδικα. Η δράση μας εντάσσεται στη θεματική "τα φυσικα φαινόμενα του φθινοπώρου" . Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν  και βοηθούν τη μέλισσα Beebot να ανακαλύψει τη  σωστή σειρά  των χρωμάτων στο ουράνιο τόξο.Τα παιδιά εισάγονται στην υπολογιστική σκέψη και στις βασικές αρχές προγραμματισμού. Αφού εξοικειωθούν με τις κάρτες-σύμβολα προγραμματισμού και τις διαδρομές στο χώρο, οδηγούν τη μελισσούλα μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές (εμπρός- πίσω- δεξιά- αριστερά) να εντοπίσει εικόνες  με  τα 7  χρώματα του  ουραάιου τόξου στη σωστή σειρά  για να παίξει μαζί με τα παιδιά.

 

"Σχεδίασε και  σπάσε τον κώδικα για να βρεις τη σωστή σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου" 

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Autumn in my class
Mon, Oct 14, 2024 8:51 PM

Students will bring a little of the beauty of autumn into classroom coloring in a color code of leaves, fruits and signs of autumn.

Ελάτε να προγραμματίσουμε όλοι μαζί!!
Mon, Oct 14, 2024 10:56 AM

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να διασκεδάσουν! 

Με το Beebot οδηγό το αρχικό μου γράμμα ανακαλύπτω κι εγώ.
Mon, Oct 21, 2024 10:15 AM

Στη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά θα προγραμματίσουμε τη μελισσούλα να κινηθεί στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα έχει φτιάξει η νηπιαγωγος με σκοπό να βρει το αρχικό γράμμα του ονόματος κάθε παιδιού. Κάθε φορά ένα παιδί θα επιλέγεται και οι συμμαθητές του θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη μελισσουλα προγραμματιζοντας τα σωστά βήματα, ώστε να φτάσει στο σωστό γράμμα. Με διασκεδαστικο τρόπο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του προγραμματισμού και θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.