ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ PIXELS

From Monday, October 14, 2024 10:14 AM
to Sunday, October 27, 2024 10:14 AM

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Open in-person activity

Greek

Θεσσαλονίκη

Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά χρωματίζουν τα κουτάκια τους (pixels) ανάλογα με το χρώμα και τη θέση που τους δίνεται από τον κώδικα.Προσέχουν τη θέση των  χρώματων και ανακαλύπτουν την εικόνα τους.

    Primary school
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Γλώσσα των Συμβόλων: Ένα Ταξίδι στην Κρυπτογραφία
Mon, Oct 14, 2024 12:58 PM

Στόχος της δραστηριότητας είναι η κατανόηση της βασικής αρχής της κρυπτογραφίας μέσω της δημιουργίας ενός κωδικοποιημένου αλφαβήτου. Οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο ελληνικό ή αγγλικό αλφάβητο και να το κωδικοποιήσουν χρησιμοποιώντας ειδικά σύμβολα. Αφού σχεδιάσουν τον δικό τους κώδικα, θα γράψουν και θα κρυπτογραφήσουν ένα μήνυμα. Στη συνέχεια, θα ανταλλάξουν τα μηνύματά τους με άλλους συμμαθητές και θα προσπαθήσουν να τα αποκωδικοποιήσουν. Τέλος, οι μαθητές θα ανεβάσουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματά τους σε ένα Padlet, συμμετέχοντας σε μια διαδραστική αποκρυπτογράφηση από άλλες ομάδες.

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε
Mon, Oct 21, 2024 10:17 PM

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα.  Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε.  Ψάχνει να βρει την μαμά της και είναι λυπημένη.  Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει αλλά κάνει λάθη...  Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της;  Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια.  Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη – Μαθηματικά – Αρίθμηση.
Mon, Oct 14, 2024 9:00 AM

• Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο πλέγμα από γραμμές 5 x 6 (κάθε τετράγωνο 15 cm x 15 cm) με κιμωλία ή μπογιά στο πάτωμα, κατά προτίμηση έξω στην αυλή του σχολείου ή σε πλαστικό/χάρτινο πλαίσιο.

• Εκτυπώνουμε όλες τις τροφές αριθμημένες για κάθε μέρα της εβδομάδας σύμφωνα με την ιστορία της πεινασμένης κάμπιας καθώς και τις μέρες της εβδομάδας και τις τοποθετούμε στο πλέγμα.

• Το παιδί προσπαθεί  να θυμηθεί τι έφαγε η κάμπια την κάθε μέρα της εβδομάδας. Ξεκινά να μετακινεί το Beebot στα τετράγωνα του πλέγματος. Πρέπει να περάσει από όλες τις κάρτες με την σωστή σειρά αρίθμησης (1,2,3 κλπ) και να μαζέψει όλες τις τροφές από το πλέγμα. Τελικός προορισμός η μέρα της εβδομάδας που η πεινασμένη κάμπια έφαγε τις τροφές που μάζεψε το παιδί.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές παραλλαγές του παιχνιδιού, ανάλογα με το επίπεδο εξοικείωσης των μαθητών ή τη χρήση Beebot:

(α) Το παιδί χρησιμοποιεί κάρτες με βέλη (εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά) για να αναπαραστήσει τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσει στο τετράγωνο τουαντίστοιχου εικονιδίου στο πλέγμα του δαπέδου και εκτελεί τη σχεδιασμένη διαδρομή.

(β) Το παιδί παρουσιάζει προφορικά τα βήματα (εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά) που χρειάζονται για να φτάσει στο τετράγωνο του αντίστοιχου εικονιδίου στο πλέγμα του δαπέδου και εκτελεί τη σχεδιασμένη διαδρομή.

(γ) Το Beebot μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλέγμα δαπέδου που κινείται προς το αντίστοιχο εικονίδιο.