Προγραμματίζοντας με τα Blocly Games

From Wednesday, October 16, 2024 9:57 AM
to Thursday, October 24, 2024 9:57 AM

9th Primary School of Ag. Dimitrios of Athens

Open in-person activity

Greek

Δωριέων & Κατσίμπα Χ., 173 42, Άγιος Δημήτριος

Δραστηριότητα με τους μαθητές της Δ΄ - Ε ΄ Δημοτικού.

Εξερευνούμε παίζοντας τον βασικό προγραμματισμό με ακολουθιακές δομές , δομές ελέγχου και δομές επανάληψης.

Το Blockly Games είναι μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που διδάσκουν προγραμματισμό για παιδιά που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό υπολογιστών, αλλά που επιθυμούν να μάθουν με πιο απαιτητικό ρυθμό.

Σύντομος σύνδεσμος: https://hourofcode.com/blocklygames

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Προγραμματίζουμε παίζοντας με τα Angry Birds
Wed, Oct 16, 2024 8:57 AM

Δραστηριότητα με τους μαθητές της Γ ΄ Δημοτικού.

Κάνοντας drag and drop, block εντολές , εξερευνούμε τον βασικό προγραμματισμό με ακολουθιακές δομές , δομές ελέγχου και δομές επανάληψης.

Σύνδεσμος δραστηριότητας: https://hourofcode.com/code

 

Ο Έλμερ και τα χρώματα
Wed, Oct 16, 2024 10:45 AM

Οι μαθητές/τριές μέσα από την επίλυση γρίφων, που αφορούν στην ανάμειξη των χρωμάτων, προσπαθούν να προγραμματίσουν ορθά τη Beebot ώστε μέσα από την εκτέλεση των διαδρομών που επιθυμούν, να την οδηγήσουν στη σωστή απάντηση. Κατά τη διαδικάσία αυτή δημιουργούνται ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων προσανατολισμού, επίλυσης προβλήματος και άλλες. Ταυτόχρονα, οι μαθητές χρησιμοποιούν τον επαναπρογραμματισμό και τη διόρθωση σφαλμάτων κατά την κρίση τους, όταν διαπιστώσουν λάθη στην πορεία της Beebot.

"Πες Βρες"
Tue, Oct 15, 2024 9:29 AM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

 

 

Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.