Autumn in my class

From Monday, October 14, 2024 8:51 PM
to Thursday, October 24, 2024 8:51 PM

2ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού

Open in-person activity

Greek

Αλικαρνασσού 3, 167 77, Ελληνικό

Students will bring a little of the beauty of autumn into classroom coloring in a color code of leaves, fruits and signs of autumn.

    Pre-primary education
    Unplugged activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

RAINBOW
Tue, Oct 15, 2024 10:03 PM

 Συμμετέχουμε στην εβδομάδα κώδικα. Η δράση μας εντάσσεται στη θεματική "τα φυσικα φαινόμενα του φθινοπώρου" . Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν  και βοηθούν τη μέλισσα Beebot να ανακαλύψει τη  σωστή σειρά  των χρωμάτων στο ουράνιο τόξο.Τα παιδιά εισάγονται στην υπολογιστική σκέψη και στις βασικές αρχές προγραμματισμού. Αφού εξοικειωθούν με τις κάρτες-σύμβολα προγραμματισμού και τις διαδρομές στο χώρο, οδηγούν τη μελισσούλα μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές (εμπρός- πίσω- δεξιά- αριστερά) να εντοπίσει εικόνες  με  τα 7  χρώματα του  ουραάιου τόξου στη σωστή σειρά  για να παίξει μαζί με τα παιδιά.

 

"Σχεδίασε και  σπάσε τον κώδικα για να βρεις τη σωστή σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου" 

Με το Beebot οδηγό το αρχικό μου γράμμα ανακαλύπτω κι εγώ.
Mon, Oct 21, 2024 10:15 AM

Στη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά θα προγραμματίσουμε τη μελισσούλα να κινηθεί στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα έχει φτιάξει η νηπιαγωγος με σκοπό να βρει το αρχικό γράμμα του ονόματος κάθε παιδιού. Κάθε φορά ένα παιδί θα επιλέγεται και οι συμμαθητές του θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη μελισσουλα προγραμματιζοντας τα σωστά βήματα, ώστε να φτάσει στο σωστό γράμμα. Με διασκεδαστικο τρόπο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του προγραμματισμού και θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.

ΠΕΣ ΒΡΕΣ
Tue, Oct 29, 2024 8:05 PM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.

 

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.