Create a site in 60 minutes

From Sunday, October 20, 2024 11:00 AM
to Sunday, October 20, 2024 12:30 PM

UK Bozidarac

Open online activity

saradnja@bozidarac.rs

English

Ulica Radoslava Grujića, 11118, Vračar, Beograd, Grad Beograd, Centralna Srbija, SRB

Pridružite nam se na besplatnoj radionici "Sajt za sajt!" u okviru Evropske nedelje programiranja (Code Week). Radionica će se održati online u nedelju, 20. oktobra u 11 časova, tako da možete učestvovati gde god da se nalazite. Prijava u nastavku!

Šta vas očekuje?
Ako ste oduvek želeli da napravite svoj web-sajt, ali niste znali odakle da počnete, ovo je idealna prilika! Uz našu podršku, za samo nekoliko sati naučićete kako da napravite funkcionalan sajt koji će istog dana biti dostupan na internetu. Proći ćemo kroz sve korake: od kreiranja sajta, optimizacije za telefon (oko 60% ukupnog globalnog web prometa dolazi sa mobilnih uređaja), postavka menija i dodavanja slika, do postavljanja stranica i linkova ka društvenim mrežama.

Detalji radionice:
Datum i vreme: Nedelja, 20. oktobar 2024, početak u 11:00
Trajanje: između 60 i 90 minuta u zavinosti od pitanja
Gde: Onlajn (link za pristup dobijate nakon prijave)
Cena: Potpuno besplatno!
Kome je namenjeno: Svima, bez obzira na prethodno iskustvo u programiranju

Prijavite se odmah na linku ovde i obezbedite svoje mesto na radionici.
Evropska nedelja kodiranja je inicijativa Evropske komisije koja promoviše kreativnost, rešavanje problema i saradnju kroz tehnologiju i programiranje. Cilj nam je da vam približimo veštine programiranja i motivišemo vas da ostvarite svoje ideje uz pomoć koda.

Podrška gradska opština Vračar.

    Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Web development

Nearby upcoming activities:

LEGO roboti i primenjeno programiranje
Sat, Oct 19, 2024 2:00 PM

Dečiji inovacioni centar i Božidarac pozivaju decu da se prijave na besplatnu radionicu LEGO roboti i primenjeno programiranje u subotu, 19.oktobra sa početkom u 14 časova. Radionica traje dva sata. Broj mesta ograničen. Obavezna je prijava na linku u nastavku. Da li ste se nekada oprobali u programiranju LEGO robota? U okviru evropske nedelje kodiranja imaćete priliku da svoje već stečeno znanje primenite na konstruisanim robotima ili da se upoznate sa osnovama programiranja na zanimljiv i interaktivan način. Dečiji Inovacioni Centar peipremio je za vas iskustvo koje će učiniti da se zaljubite u nauke budućnosti! 
Prijavite se odmah na linku ovde i obezbedite svoje mesto na radionici.

Robotics on the move
Wed, Oct 16, 2024 10:31 PM

In association with Tanja Olear Gojic, founder of UcenIQ robotics center, a member of Mensa and SONS teacher, we will have interactive robo-workshops with Year 9 students in International School, during regular Robotics class with Maja Milosavljevic. We'll be using LEGO Esential  and LEGO Prime sets throughout. 

How to code a drone
Sun, Oct 20, 2024 12:00 PM

How to code a drone offers high school students an exciting opportunity to explore the world of drone programming through an engaging lecture. Focused on students interested in coding, electronics, and robotics, the session provides an introduction to the fundamentals of coding drones and how electronics power their autonomous flight. During the lecture, participants will learn the basics of drone technology, including flight mechanics and the coding languages used to program drone movements. The event will feature a hands-on demonstration showcasing how to write code that controls drone behavior.