World Eco friends, could you break my code?

From Saturday, October 12, 2024 8:28 AM
to Thursday, October 31, 2024 8:28 AM

11o Γυμνάσιο Ιλίου

Open in-person activity

English

Aetomilitsis & Petroupoleos, 131 23, Ilion, GRC

A shared lesson plan and challenge among students that participate in the eTwinning project "World Eco Friends" on  image recognition and pixel coding/decoding and with this activity they collaborate as multipliers in the EU CODE WEEK 2024!

 The aims for students are to:

➡️understand how an image is stored in a computer's memory

➡️understand that images with many colors need more "space" in the memory

➡️to practice with coding colors and patterns 

 

    Primary school
    Data manipulation and visualisation Art and creativity

Nearby upcoming activities:

"Η ζωή στο νηπιαγωγείο και τα δικά μου συναισθήματα"
Tue, Oct 8, 2024 8:53 PM

Δρατηριότητα κωδικοποίησης με το BeeBot: Οι μαθητές μελετούν καρτέλες με συμπεριφορές και καταστάσεις που προκύπτουν καθημερινά στο νηπιαγωγείο. Περιγράφουν τα συναισθήματα που τους δημιουργούν αυτές οι συμπεριφορές. Έπειτα καταγράφουν τον κώδικα που απαιτείται προκειμένου να καθοδηγήσουν το BeeBot σε τετράγωνα - φατσούλες με τα αντίστοιχα συναισθήματα. Τέλος, κινούν το BeeBot, διορθώνοντας τον κώδικα όπου χρειάζεται. 

«Και τώρα τι νιώθω;»
Fri, Oct 11, 2024 7:14 PM

Οι μαθητές «διαβάζουν» τον κώδικα μιας εικόνας προκειμένου να τη δημιουργήσουν και να βρουν τη λύση σε αινίγματα που αφορούν στα συναισθήματα.

Καθώς χρωματίζουν τα κουτάκια που αντιστοιχούν στα εικονοστοιχεία (pixel) της εικόνας ανακαλύπτουν την ψηφιοποιημένη εικόνα. Κάθε ψηφιοποιημένη εικόνα που θα δημιουργηθεί αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα , το οποίο πρέπει να ονομάσουν τα παιδιά.

Ο Έλμερ και τα χρώματα
Mon, Oct 14, 2024 3:48 PM

Τα παιδιά με αφορμή την ιστορία του Έλμερ θα μάθουν τα βασικά χρώματα και τις μίξεις τους. Στη συνέχεια με τη βοήθεια γρίφων θα οδηγήσουν το beebot στα χρώματα που είναι η λύση των γρίφων. Τέλος σε κενό ταμπλό τα παιδιά θα προτείνουν διαδρομές και θα οδηγήσουν το beebot στα χρώματα που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα.