"Η ζωή στο νηπιαγωγείο και τα δικά μου συναισθήματα"

From Tuesday, October 8, 2024 8:53 PM
to Friday, October 18, 2024 8:53 PM

28ο Νηπιαγωγείο Ιλίου

Open in-person activity

Greek

Ερμιόνης & Διομήδους, 131 22, Ίλιον

Δρατηριότητα κωδικοποίησης με το BeeBot: Οι μαθητές μελετούν καρτέλες με συμπεριφορές και καταστάσεις που προκύπτουν καθημερινά στο νηπιαγωγείο. Περιγράφουν τα συναισθήματα που τους δημιουργούν αυτές οι συμπεριφορές. Έπειτα καταγράφουν τον κώδικα που απαιτείται προκειμένου να καθοδηγήσουν το BeeBot σε τετράγωνα - φατσούλες με τα αντίστοιχα συναισθήματα. Τέλος, κινούν το BeeBot, διορθώνοντας τον κώδικα όπου χρειάζεται. 

https://28nipiliou.weebly.com/

    Pre-primary education
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

World Eco friends, could you break my code?
Sat, Oct 12, 2024 8:28 AM

A shared lesson plan and challenge among students that participate in the eTwinning project "World Eco Friends" on  image recognition and pixel coding/decoding and with this activity they collaborate as multipliers in the EU CODE WEEK 2024!

 The aims for students are to:

➡️understand how an image is stored in a computer's memory

➡️understand that images with many colors need more "space" in the memory

➡️to practice with coding colors and patterns 

 

Ο Έλμερ και τα χρώματα
Mon, Oct 14, 2024 3:48 PM

Τα παιδιά με αφορμή την ιστορία του Έλμερ θα μάθουν τα βασικά χρώματα και τις μίξεις τους. Στη συνέχεια με τη βοήθεια γρίφων θα οδηγήσουν το beebot στα χρώματα που είναι η λύση των γρίφων. Τέλος σε κενό ταμπλό τα παιδιά θα προτείνουν διαδρομές και θα οδηγήσουν το beebot στα χρώματα που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα νέο χρώμα.

Η δική μου πολυκατοικία
Mon, Oct 7, 2024 5:31 PM

Τα παιδιά στο πλαίσιο των παιχνιδιών γνωριμίας μίλησαν αρκετα για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, και το σπίτι τους και τα ζωφράφισαν.

Από τις ζωγραφίες τους προέκυψε ότι ενώ όλοι ζουν σε πολυκατοικίες αυτές διαφέρουν ως προς τους ορόφους αλλά και τα χρώμματα που είναι βαμμένες.

Με αφορμή αυτό σχεδιάστηκε η δραστηριότητα «Η δική μου πολυκατοικία».

Τα παιδιά χωρίζονται σε δυάδες. Στο ένα μέλος της δυάδας δίνονται 6 τουβλάκια(2 κίτρινα, 2 κόκκινα, 1 γαλάζιο, 1 πράσινο) με τα οποία συνθέτει ένα πύργο με όποιο συνδιασμό θέλει φτιάχνοντας τη δική του πολυκατοικία. Το άλλο παιδί της δυάδας  με βάση αυτόν τον κώδικα καλείται να προγραμματίσει τη beebot να οδηγηθεί στα τουβλάκια που βρίσκονται στο χαλί της με την ίδια ακριβώς σειρά.