Let me travel around Europe

From Wednesday, October 9, 2024 11:09 PM
to Wednesday, October 30, 2024 11:09 PM

Amygdaleonas Primary School

Open in-person activity

mariagalaxia2@gmail.com

Greek

Amygdaleonas, GRC

Help the traveller to go around Europe by giving him specific instructions!

So, each small (2-3) group of students should write a “Code” – instructions to help him get to a
specific country!
They may start either from the beginning (where he stands now), or may choose a specific
country to start

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Coding adventures - Le(t's)GO!
Thu, Oct 17, 2024 4:14 PM

Coding games using building blocks! Children are excited to discover new patterns, shapes and sequences using LEGOs or similar building blocks.

«ο Ελμερ και τα χρώματα»
Mon, Oct 14, 2024 9:00 AM

Κάθε παιδί πρέπει να βρει τη λύση ενός αινίγματος, ανάμεσα στα διάφορα γχρώματα  που υπάρχουν τοποθετημένα πάνω σε τετραγωνισμένο πλέγμα! Το παιδί διαλέγει έναν φίλο/φίλη για να γίνει ο βοηθός του,  το ρομπότ. Το ένα παιδί (προγραμματιστής) τοποθετεί τα βελάκια στο τετραγωνισμένο πλέγμα από την αφετηρία ως το αρχικό γράμμα του ονόματος του,  και μετά με συμφωνημένες κινήσεις (πχ 1 άγγιγμα στο κεφάλι= 1 βήμα εμπρός, άγγιγμα στον δεξιό ώμο= στροφή στα δεξιά κ.ο.κ) οδηγεί το παιδί (ρομπότ) στο γράμμα- στόχο. Όταν φτάσει το παιδί ρομπότ στον σωστό προορισμό σηκώνει το σωστό χρώμα  και κάνουν έναν πανηγυρισμό! Αν όμως σηκώσει λάθος χρώμα  τότε το ζευγάρι επαναπροσδιορίζει το αρχικό αίνιγμα  και το χρώμα -στόχο και τη διαδρομή!

Dance Party with Hour of Code
Mon, Oct 14, 2024 10:00 AM

Η Δραστηριότητα αφορά την κωδικοποίηση ενός χορευτικού πάρτι (Dance Party) με τη χρήση του περιβάλλοντος της "Ώρας του Κώδικα". Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την υπολογιστική τους σκέψη και τη δημιουργικότητά τους.

Οι μαθητές με παιγνιώδη τρόπο θα εξοικειωθούν με τις δομές αλγορίθμων, καθώς και με τα συμβάντα (events) και τις ιδιότητες (properties) των αντικειμένων που χαρακτηρίζουν τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουν δικά τους προγράμματα, υπολογίζοντας το μέτρο των μουσικών κομματιών και αλλάζοντας τις ιδιότητες των αντικειμένων (μέγεθος, χρώμα, θέση κ.τ.λ.) και τις χορευτικές τους φιγούρες σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής.