«ο Ελμερ και τα χρώματα»

From Monday, October 14, 2024 9:00 AM
to Tuesday, October 22, 2024 4:00 PM

Νηπιαγωγειο Αμισιανών

Open in-person activity

Greek

641 00, Αμισιανά

Κάθε παιδί πρέπει να βρει τη λύση ενός αινίγματος, ανάμεσα στα διάφορα γχρώματα  που υπάρχουν τοποθετημένα πάνω σε τετραγωνισμένο πλέγμα! Το παιδί διαλέγει έναν φίλο/φίλη για να γίνει ο βοηθός του,  το ρομπότ. Το ένα παιδί (προγραμματιστής) τοποθετεί τα βελάκια στο τετραγωνισμένο πλέγμα από την αφετηρία ως το αρχικό γράμμα του ονόματος του,  και μετά με συμφωνημένες κινήσεις (πχ 1 άγγιγμα στο κεφάλι= 1 βήμα εμπρός, άγγιγμα στον δεξιό ώμο= στροφή στα δεξιά κ.ο.κ) οδηγεί το παιδί (ρομπότ) στο γράμμα- στόχο. Όταν φτάσει το παιδί ρομπότ στον σωστό προορισμό σηκώνει το σωστό χρώμα  και κάνουν έναν πανηγυρισμό! Αν όμως σηκώσει λάθος χρώμα  τότε το ζευγάρι επαναπροσδιορίζει το αρχικό αίνιγμα  και το χρώμα -στόχο και τη διαδρομή!

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Peace will save the world
Mon, Oct 14, 2024 10:42 PM

Οι μαθητές θα παίξουν ένα παιχνίδι προγραμματισμού που έχει δημιουργηθεί στο Genially, μέσα στα πλαίσια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning A world of Differences , a school of similarities.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να οδηγήσουν σωστά την μελισσουλα ρομπότ ώστε να μάζεψει όλα τα συμβολα της ειρήνης και να φτάσει στο τέλος στο περιστέρι της ειρήνης. 

Let me travel around Europe
Wed, Oct 9, 2024 11:09 PM

Help the traveller to go around Europe by giving him specific instructions!

So, each small (2-3) group of students should write a “Code” – instructions to help him get to a
specific country!
They may start either from the beginning (where he stands now), or may choose a specific
country to start

Coding adventures - Le(t's)GO!
Thu, Oct 17, 2024 4:14 PM

Coding games using building blocks! Children are excited to discover new patterns, shapes and sequences using LEGOs or similar building blocks.