"Κώδικα της Παρέας"

From Tuesday, October 1, 2024 10:50 PM
to Monday, October 14, 2024 10:50 PM

Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης

Open in-person activity

Greek

Καλλίστης-Νέας Καλλίστης, 691 50, Αίγειρος

Η δραστηριότητα βασίζεται στο παραμύθι "το παγκάκι της φιλίας" και γίνεται μέσα στην τάξη. Τα παιδιά, είτε ατομικά είτε ομαδικά, καλούνται να σπάσουν τον κώδικα και να ανακαλύψουν το κρυμμένο μήνυμα. Στόχος η επαφή των παιδιών με τη γλώσσα της κωδικοποίησης.

    Pre-primary education
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Tue, Oct 1, 2024 10:44 PM

Η δραστηριότητα αυτή βασίζεται στο παραμύθι "Το παγκάκι της φιλίας των Wendy Meddour-Daniel Egneus "Το παγκάκι της φιλίας". Αφού γίνει ανάγνωση του παραμυθιού στην ολομέλεια, τα παιδιά, είτε ατομικά είτε ομαδικά, καλούνται να ανακαλύψουν των κώδικα αντικαθιστώντας γράμματα και να αποκωδικοποιήσουν τη φράση που τους δίνεται στο φύλλο εργασίας. Στόχος είναι η επαφή των παιδιών με τη γλώσσα κωδικοποίησης,

Σχεδιάζουμε πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα με το Scratch
Mon, Oct 14, 2024 8:28 PM

In this activity in the Scratch Programming Environment using the pen, we draw colorful geometric shapes by choosing the correct commands.

Σε αυτή τη δραστηριότητα στο Προγραμματιστικό Περιβάλλον του Scratch χρησιμοποιώντας την πένα, ζωγραφίζουμε πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα επιλέγοντας τις σωστές εντολές.

Ο ΕΛΜΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Tue, Oct 1, 2024 6:29 AM

Τα παιδιά, με τη βοήθεια του Έλμερ, του πολύχρωμου ελέφαντα, καλούνται να λύσουν διασκεδαστικούς γρίφους και να ανακαλύψουν τα νέα χρώματα που προκύπτουν από τη μίξη των βασικών χρωμάτων! Με τη χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του ρομπότ Beebot, θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα.

Στην αρχή, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα βασικά χρώματα (κόκκινο, μπλε, κίτρινο) και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον Έλμερ ως οδηγό τους, θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται δύο χρώματα.