Create, code and program through the game

From Tuesday, October 22, 2024 2:01 PM
to Friday, October 25, 2024 2:01 PM

OŠ,,Aleksa Šantić "

Open in-person activity

Serbian

Kralja Petra Prvog 9, Kaludjerica, Beograd

Kreiranje, kodiranje i programiranje bez računara, na primerima grafičkog programiranja i Pixel Art.

    Primary school
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Gradovi u Evropi
Tue, Oct 15, 2024 2:03 PM

Tokom časa, učenici su istraživali evropske gradove i njihove prepoznatljive znamenitosti. Svaki učenik je imao priliku da izabere grad koji ga posebno interesuje i da o njemu govori pred razredom. Diskusija je obuhvatila različite aspekte gradova, uključujući istoriju, kulturu i značajne građevine.

Nakon izlaganja, učenici su koristili algoritamsku metodu kodiranja kako bi predstavili gradove o kojima su govorili. Na papiru su prikazali svoje ideje kroz vizuelne elemente i simbole koji predstavljaju specifične znamenitosti. Ovaj kreativan pristup omogućio je učenicima da razviju svoje veštine kodiranja, ali i da prodube svoje znanje o evropskim gradovima.

Učenici su aktivno učestvovali u radu, razmenjivali ideje i učili jedni od drugih, što je dodatno obogatilo atmosferu u učionici.

Ekološki algoritam
Mon, Oct 14, 2024 11:12 PM

U okviru e Twinining projekta '' Ljepota je u očima promatrača V'' realizovaćemo zajedničku aktivnost partnera. Učenici će u zavisnosti od uzrasta koristiti  Scratch ili  unplagget kodiranje , sa  zadatkom da stvore algoritam za očuvanje životne sredine.

Pixel Art rođendani poznatih ličnosti
Mon, Oct 14, 2024 9:59 PM

Idealan način da zainteresujemo učenike za kodiranje pomoću PixelArt tehnike. Možemo crtati u svesci sa kvadratićima ili na milimetarskom listu, služiti se računalnim i besplatnim online programom https://www.pixilart.com/draw

 

Plan rada: Učenici istražuju rođendane poznatih ličnosti  svoje zemlje i kreiraju pixel art portrete tih osoba ili neki symbol koji je vezan za njih   od 14. do 27. oktobra 2024. godine u sedmici kodiranja. Radove ćemo izložiti i na zajedničkom Padletu ili  Linoit tabli. Radovi će biti postavljeni na TwinSpaceu projekta i u  EU Code Week Teachers. Pri objavama koristit ćemo zajednički kod kod prijave događaja.