It sounds like...

From Monday, October 14, 2024 8:15 AM
to Friday, October 25, 2024 1:00 PM

10ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου

Open in-person activity

Greek

Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 186, 173 41, Άγιος Δημήτριος

Τα παιδιά γίνονται ρομπότ και συζητάμε μαζί τους πώς κινούνται οι μηχανές.

Ένα παιδί παίζει το ρόλο του «ρομπότ» και ένα άλλο παιδί ή ο δάσκαλος είναι ο «προγραμματιστής». Ο προγραμματιστής πρέπει να δώσει απλές εντολές, όπως «κάντε δύο βήματα μπροστά», «στρίψτε δεξιά» κ.λπ., για να καθοδηγήσει το ρομπότ να φτάσει σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Οι εντολές πρέπει να δίνονται με τη σωστή σειρά (αλγόριθμος).

Τα παιδιά γυρίζουν τον τροχό https://wordwall.net/el/resource/26632377 και κινούνται σύμφωνα με την εντολή.

Δημιουργούμε έναν λαβύρινθο στο πάτωμα και το παιδί-ρομπότ πρέπει να φτάσει στην έξοδο ακολουθώντας τις εντολές που δίνουν τα άλλα παιδιά (π.χ. «πήγαινε μπροστά», «γύρνα αριστερά»).

Δραστηριότητες με το ρομπότ πατώματος:

Δημιουργούμε ένα πλέγμα τετραγώνων όπου θα κινείται το ρομπότ.

Τοποθετούμε διάφορες εικόνες στο πλέγμα. Οι εικόνες δείχνουν: ένας σκύλος, μια γάτα, βροχερά σύννεφα, ένα ποδήλατο, μερικά πουλιά, Άγιος Βασίλης, ένα πιάνο, ντραμς, ένα κινητό τηλέφωνο.

Δημιουργήσαμε έναν ηχητικό τροχό στη διεύθυνση https://wordwall.net/el/resource/14861644. Ένα παιδί γυρίζει τον τροχό και ακούγεται ένας ήχος. Τα παιδιά πρέπει να βρουν ποια εικόνα ταιριάζει με τον ήχο. Στη συνέχεια προγραμματίζουν το ρομπότ να φτάσει στο σωστό τετράγωνο στο πλέγμα.

    Pre-primary education
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Πολύχρωμο τετράγωνο με το Scratch (Ε-Στ τάξη)
Tue, Oct 15, 2024 9:42 AM

Χρησιμοποιώ την πένα.

Επιλέγω τις σωστές εντολές.

Ζωγραφίζω ένα πολύχρωμο τετράγωνο.

Το λαγουδάκι της Google (Γ-Δ τάξη)
Tue, Oct 15, 2024 9:51 AM

Κάνουμε βήματα στον προγραμματισμό και δίνουμε οδηγίες στο λαγουδάκι της Google

Ο Έλμερ και τα χρώματα
Wed, Oct 16, 2024 10:45 AM

Οι μαθητές/τριές μέσα από την επίλυση γρίφων, που αφορούν στην ανάμειξη των χρωμάτων, προσπαθούν να προγραμματίσουν ορθά τη Beebot ώστε μέσα από την εκτέλεση των διαδρομών που επιθυμούν, να την οδηγήσουν στη σωστή απάντηση. Κατά τη διαδικάσία αυτή δημιουργούνται ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων προσανατολισμού, επίλυσης προβλήματος και άλλες. Ταυτόχρονα, οι μαθητές χρησιμοποιούν τον επαναπρογραμματισμό και τη διόρθωση σφαλμάτων κατά την κρίση τους, όταν διαπιστώσουν λάθη στην πορεία της Beebot.