The lost shoes of the octopus

From Monday, October 14, 2024 9:15 AM
to Friday, October 18, 2024 4:00 PM

10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Open in-person activity

Greek

Γληνού Δημητρίου, 567 28, Νεάπολη, GRC

The octopus that was swimming at the bottom of the sea lost its 8 shoes.

We create a game track in the square frame by placing obstacles (sharks) and the lost shoes of the octopus.

Don't forget the starting point and the end of the route.

Once you've finished creating the track, you're ready to play another game track prepared by another school, finding the octopus's shoes and driving it to the finish line!

https://blogs.sch.gr/10nineap/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Game design

Nearby upcoming activities:

η bee bot οδηγός των ομάδων υπηρεσίας αρχηγός
Mon, Oct 14, 2024 7:47 PM

 O πρώτος μήνας στο νηπιαγωγείο αφορά κυρίως την  προσαρμογή στους κανόνες και στη λειτουργία της τάξης. Η bee-bot θα μας βοηθήσει δίνοντας μας οδηγίες για δραστηριότητες ταξινόμησης- τακτοποίησης των γωνιών. Σ ΄ένα πλέγμα 15 τετραγώνων τοποθετούμε τα σύμβολα σε σμίκρυνση των 5 ομαδων υπηρεσίας (ήλιος φεγγάρι γη ουράνιο τόξο καρδιά), οι οποίες αποτελούνται απο 4 παιδιά η κάθε μια. Πίσω από το κάθε σύμβολο υπάρχει οδηγία για την κάθε ομάδα, διαφορετική, η πρώτη ομάδα να ελέγξει τη γωνιά οικοδομικού υλικού, η δεύτερη ομάδα να ελέγξει την τακτοποίηση των πανοφοριών και τσαντών η τρίτη ομάδα να ελέγξει το κουκλόσπιτο, η τέταρτη ομάδα να ελέγξει την γωνιά της ζωγραφικής και η πέμπτη ομάδα τη γωνιά των παζλ. Έτσι λοιπον, η κάθε ομάδα πρέπει να οδηγήσει τη beebot στο δικο της σύμβολο και να δει τι δραστηριότητα έχει να  διεκπαιραιώσει. Μόλις η beebot περάσει από όλες τις ομάδες, υπάρχει και μια τελευταία διαδρομή που πρέπει να κάνει και να φτάσει στο τετράγωνο που έχει το συμβολο του δώρου όπου η εντολή  για τα παιδιά είναι να τραγουδήσουν το τραγούδι που λέμε οταν συμαζεύουμε τις γωνίες.

“Coding in space for the climate change”
Mon, Oct 14, 2024 5:06 PM

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2024 με θέμα: «Διάστημα και Κλιματική Αλλαγή», που τονίζει τον κρίσιμο ρόλο της εξερεύνησης και της τεχνολογίας του διαστήματος στην κατανόηση και αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή, θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

1) Σε μια επιτραπέζια ρομποτική πίστα θα τοποθετήσουμε εικόνες από διάφορα μέρη της Γης (εικόνες δασών, ωκεανών, πάγου, ατμόσφαιρας κ.λπ.).  Τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν το δορυφορικό ρομπότ (Beebot) να περάσει από αυτά τα σημεία για να μετρήσει και να συλλέξει δεδομένα τα οποία θα σταλούν στην Esa ( δηλαδή στο "τέλος" της ρομποτικής πίστας).

2) Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν σε ένα φύλλο εργασίας τα κουτιά (pixel) σύμφωνα με τον αριθμητικό/χρωματικό κωδικό που δίνεται (κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χρώμα) και να αποκαλύψουν τη μυστική εικόνα (Pixel Art).

As part of World Space Week 2024 with the theme: "Space and Climate Change", which emphasizes the critical role of space exploration and technology in understanding and addressing the challenges posed by climate change, the following activities will be implemented:

1) On a tabletop robotic track we will place images of different parts of the Earth (images of forests, oceans, ice, atmosphere, etc.).  The children are asked to program the satellite robot (Beebot) to pass by these points to measure and collect data which will be sent to Esa (end).

2) Children are asked to draw on a worksheet the boxes (pixels) according to the numerical/colour code given (each number corresponds to a colour) and reveal the secret picture (Pixel Art).

https://docs.google.com/document/d/1rjsA1n6-mw9wErqhvuiRlQXpbOyO8i14/edit?usp=sharing&ouid=106493554406464546628&rtpof=true&sd=true

" Ο 'Ελμερ και τα χρώματα"
Mon, Oct 14, 2024 2:13 PM

Τα  παιδιά με τη χρήση της Bee bot ανακαλύπτουν τα χρώματα που προκύπτουν από την ανάμειξη των βασικών, ώστε να βοηθήσουν τον Έλμερ να φτιάξει τα χρώματα που χρειάζονται οι φίλοι του για να γίνουν παρδαλοί όπως κ αυτός. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει προγραμματισμό επίλυση γρίφων και ανάμειξη χρωμάτων.