ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΠΟ

From Monday, October 14, 2024 4:30 PM
to Monday, October 21, 2024 4:31 PM

6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Invite-only in-person activity

Greek

Σκουρτών & Βαγίων, 321 31, Λιβαδειά

Μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς εργάζονται σε ομάδες και γίνονται "μυστικοί πράκτορες" δοκιμάζοντας τις ιδέες τους στη κωδικοποίηση δεδομένων και στη δημιουργία ενός μυστικού κώδικα επικοινωνίας. Αφού πρώτα κωδικοποιήσουν τα  γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, στη συνέχεια προσπαθούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με απλές καθημερινές φράσεις χρησιμοποιώντας τον δικό τους μυστικό κώδικα επικοινωνίας. Οι μαθητές/τριες ασκούνται στην μετατροπή κρυφών μηνυμάτων σε κανονικά και αντίστροφα. Στο τέλος των  cs-unplugged εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι   μαθητές/τριες  προσπαθούν να συζητήσουν και να αξιολογήσουν την εμπειρία τους. 

    Primary school
    Data manipulation and visualisation

Nearby upcoming activities:

Ο Ελμερ και τα χρώματα
Mon, Oct 14, 2024 3:02 PM

Ο Ελμερ μαθαίνει τα χρώματα!! Λυσε τους γρίφους, κανε δοκιμές και μιξεις χρωμάτων και δες τα χρώματα που θα σχηματιστούν!! Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Ελμερ και να οδηγήσουν την bee bot στις καρτέλες με τα σωστά χρώματα!!

OMILO ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
Wed, Sep 25, 2024 1:12 PM

Μαθητές β Τάξης θα δημιουργήσουν ένα ρομπότ με το kit we do 2.0  το οποίο θα κινείται στο χώρο και θα αναγνωρίζει εμπόδια

Βρες το αρχικό σου γράμμα
Thu, Oct 10, 2024 9:10 AM

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων για εκμάθηση του αρχικού γράμματος του ονόματος μας, στρώνουμε στο χαλί στο κέντρο της παρεουλας τη διάφανη πίστα του Beebot. Έχουμε τοποθετήσει κάτω από τη διάφανη πίστα σε διάφορα σημεία τα αρχικά γράμματα των παιδιών της τάξης μας. Στόχος της δραστηριότητας είναι να μπορέσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σωστό κώδικα προγραμματισμού του Beebot, ώστε να το κατευθύνουν στο αρχικό γράμμα του ονόματός τους.