Κωδικοποίηση εικόνας-pixelart

From Monday, October 18, 2021 8:00 AM
to Monday, October 25, 2021 12:00 AM

Δημοτικό Σχολείο Φύλλων

Invite-only in-person activity

marchatz@sch.gr

Greek

341 00, Φύλλα

Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά χρωματίζουν μια δική τους εικόνα σε τετραγωνισμένο χαρτί. Στη συνέχεια κωδικοποιούν την εικόνα τους έτσι ώστε να δίνεται μια περιγραφή αυτής μέσω του χρώματος και της θέσης που έχει αυτό στην εικόνα. Στη συνέχεια ανταλλάσσουν τους κώδικές τους και προσπαθεί ο ένας μαθητής να αποκωδικοποιήσει την εικόνα του άλλου. Προσέχουν τόσο τη διαδικασία της κωδικοποίησης για να αποδώσουν σωστά τη δική τους εικόνα όσο και της αποκωδικοποίησης για να μπορέσουν να αποδώσουν σωστά την εικόνα του συμμαθητή τους. Η δραστηριότητα της κωδικοποίησης γίνεται σε χαρτί για διευκόλυνση των μαθητών, ενώ η αποκωδικοποίηση μπορεί να γίνει τόσο σε χαρτί όσο και σε αρχείο ζωγραφικής με πλέγμα.

https://dim-fyllon.eyv.sch.gr/

    Primary school
    Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"
Mon, Sep 11, 2023 12:00 AM

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"

We Code for a Sustainable World
Mon, Oct 17, 2022 8:30 AM

With this coding activity, we aim to use students' coding skills to support sustainability. A sustainable life is very important to protect our world. We can use technology positively and efficiently to support this. We organize this event to increase our students' awareness of sustainability and to develop their computational thinking skills at the same time.