Μυστικοί πράκτορες- κρυπτογραφημένα μηνύματα

From Friday, October 8, 2021 8:30 AM
to Friday, October 8, 2021 12:00 PM

1ο Δημοτικό σχολείο Ορχομενού

Invite-only in-person activity

Greek

Ορχομενός

Σε αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές γνωρίζουν τι είναι η κρυπτογραφία και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται.  Μιλάμε για τους καιρούς πολέμου όπου έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα και για ποιο λόγο. Στη συνέχεια, οι μαθητές δημιουργούν το δικό τους κωδικοποιημένο αλφάβητο με σύμβολα και εικόνες, πχ ήλιος, καρδούλες κτλ και γράφουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα. Το μήνυμα μαζί με τον κώδικα, το παίρνει ένας συμμαθητής τους και προσπαθεί να βρει το κρυμένο μήνυμα.

 

    Primary school
    Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Beebot presents our local products (Η Beebot παρουσιάζει τα προϊόντα του τόπου μας)
Mon, May 13, 2024 12:00 AM

Η παρούσα δραστηριότητα σχεδιάστηκε στα πλαίσια εργαστηρίου δεξιοτήτων και συνδυάζει την καλλιέργεια δεξιοτήτων προγραμματισμού, ρομποτικής, steam, επιστημονικού εγγραμματισμού και τεχνών με την ανάγκη των μικρών μαθητών να αναδείξουν τον τόπο τους και κυρίως τα προϊόντα που αυτός παράγει. Προηγήθηκε καταιγισμός ιδεών και καταγραφή των εμπειριών των μαθητών, στη συνέχεια κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά τα σημεία-σταθμοί της μακέτας ρομποτικής, ψηφιοποιήθηκαν οι αφηγήσεις των νηπίων και βιντεοσκοπήθηκε ο προγραμματισμός της Beebot και η επίσκεψή της στον αμπελώνα, τον ελαιώνα, το χωράφι, τη φάρμα με τα ζώα, το ανενεργό ηφαίστειο Δίρφυς της Εύβοιας και στο μελίσσι. Ακολούθησε το μοντάζ ήχου-εικόνας από τη Νηπιαγωγό.

Arcade Coding Activity-Save the Forest
Wed, Mar 6, 2024 12:00 AM

The activity is a coding arcade from microsoft make code and it is related to saving the Forests from fire and high temperatures.