We do with WeDo

From Wednesday, October 17, 2018 12:00 PM
to Friday, October 19, 2018 12:00 PM

Rodičovské združenie pri Základnej škole Dargovských hrdinov 19

Other

skola@zshu.edu.sk

Základná škola, Dargovských hrdinov, Humenné, Slovensko

Cieľom nášej aktivity je predstaviť žiakom programovanie formou hry a tak im ukázať, ze programovanie je zábavné a vie premeniť nudné hodiny informatiky na zaujímavé hodiny, kde môžu prejaviť svoju kreativitu a podporiť sebarealizáciu. Stavanie robotických súprav WeDo 2.0 im bude simulovať hru s legom a rovesnícke vyučovanie bežnú zábavu s kamarátmi bez uvedomenia si, že sa učia a získavajú nové poznatky a informácie. V prvom robotickom dni sa budeme venovať skladaniu robotov. Druhý deň bude zameraný na základy programovania v prostredí Lego WeDo 2.0 a tretí deň prostredníctvom otvorených robotických hodín a Peer to peer metódy naučia starší žiaci svojim mladších spolužiakov základom robotiky a programovania v uvedenom prostredí.

http://zshu.sk

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Programowanie mikrokontrolerów z elementami robotyki.
Fri, Sep 15, 2023 12:00 AM

Podczas zajęć uczniowie, członkowie Szkolnego Koła Informatyki i Robotyki, uczą się programować mikrokontrolery (płytki Arduino), a także projektować  i drukować części 3D. Założeniem projektu jest budowa robota kołowego.

Certyfikacja międzynarodowa z programowania w językach: C/C++/Python/JavaScript
Fri, Sep 1, 2023 8:00 AM

Uczniowie klas Technikum kształcącego w zawodach: technik informatyk oraz technik programista przygotowują się do zdobycia międzynarodowych certyfikatów z programowania, projektowania aplikacji internetowych na platformach NETACAD oraz SKILLSFORALL w ramach Lokalnej Akademii Sieciowej Cisco działającej w Zespole Szkół Zawodowych im. Króla Jana III Sobieskiego w Przeworsku.

Floarea primăverii
Fri, Apr 26, 2024 11:00 AM

Activitatea pe care mi-am propus-o o voi realiza în „Săptămâna verde”, având ca scop  familiarizarea  copiilor cu activitatea de programare, prin joc. În acest sens am pregătit o fișă, urmând ca elevii să coloreze în funcție de codul culorilor și să descopere imaginea. Lucrările vor fi valorificate în cadrul unei expoziții la nivelul școlii.