to Tuesday, January 21, 2025 3:00 PM
2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λεχαινών
Open in-person activity
Greek
Αλαμάνας, 270 53, Λεχαινά
Μαθαίνουμε για τους κώδικες, σχηματίζοντας τον δικό μας! Ξεκινάμε στο σύνολο της τάξης. Επιλέγουμε να κωδικοποιήσουμε τους αριθμούς από το 0-5 με διαφορετικά σχήματα-χρώματα. Στη συνέχεια τα παιδιά προσπαθούν να γράψουν με τον κώδικα το 2025. Όταν εξοικειωθούν τα παιδιά με την αντιστοίχιση, γράφουμε διάφορους αριθμούς και το 2025 με τον κώδικα και τα παιδιά προσπαθούν να τους αποκωδικοποιήσουν. Μπορούμε να αυξήσουμε τη δυσκολία προσθέτοντας και άλλους αριθμούς. Τέλος, δίνουμε ένα χαρτί με έτοιμη κωδικοποίηση (αντιστοίχηση αριθμών-κώδικα) και τα παιδιά συμπληρώνουν το 2025 στις ευχές για το νέο έτος!
-
Pre-primary education
-
Basic programming concepts
Unplugged activities
Playful coding activities
Nearby upcoming activities:
Οι Εικόνες Λένε τη Δική τους Ιστορία
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναγνωρίσουν, να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν τόσο τα συναισθήματά τους, όσο και τα συναισθήματα των άλλων. Να εξοικειωθούν με το Bee-Bot και τον τρόπο πλοήγησής του, αναπτύσσοντας δεξιότητες σχεδιασμού, ανακαλύπτοντας τη δύναμη της φιλίας, της συνεργασίας και της αποδοχής.
Βασικές έννοιες προγραμματισμού
Στο πλαίσιο συμμετοχής μου στο μάθημα Διδακτική των φυσικών επιστημων στο νηπιαγωγείο Ι υλοποιήσα προγραμματιστικες δραστηριότητες με τη χρήση επιδαπεδιου ρομποτικού συστήματος σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Κλιματιας .Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης αναμένεται να δημιουργηθεί αυτοσχέδια μακέτα προγραμματισμού η οποία δύναται να αξιοποιηθεί από μαθητές προσχολικής ηλικίας με σκοπό να καλλιεργήσει την υπολογιστική τους σκέψη
Βασικές έννοιες προγραμματισμού
Στο πλαίσιο συμμετοχής μου στο μάθημα Διδακτική Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο 1, υλοποίησα προγραμματιστικές δραστηριότητες με την χρήση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος σέ συνεργασία με το νηπιαγωγείο κληματίας
Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης αναμένεται να δημιουργηθεί αυτοσχέδια μακέτα προγραμματισμού η οποία δύναται να αξιοποιηθεί από μαθητές προσχολικής ηλικίας με σκοπό να καλλιεργήσουν την υπολογιστική σκέψη.