to Monday, December 23, 2024 8:23 PM
1ο Νηπιαγωγείο Αρχανών
Open in-person activity
Greek
Νικολάου Ψαλτάκη΄19, 701 00, Αρχάνες
Με αφορμή το παραμύθι «Το πιο μικρό ξωτικό», ο Όλιβερ στέλνει μήνυμα στα παιδιά με το οποίο ζητάει τη βοήθειά τους. Θέλει να κάνει χριστουγεννιάτικο δώρο στη φίλη του, την Ντοτ, την αγαπημένη της λιχουδιά, όμως, δε θυμάται πως λέγεται. Τα παιδιά θα κληθούν να βοηθήσουν τον Όλιβερ κάνοντας χρήση της μελισσούλας beebot. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες των 3 ατόμων και θα δοθεί σε κάθε ομάδα από μία ταμπλέτα. Το ένα παιδί «γράφει» τον κώδικα με τα βελάκια (βοηθοί στην σύνταξη του κώδικα είναι και τα άλλα 2 μέλη της ομάδας), το άλλο παιδί πατάει τα αντίστοιχα κουμπιά της beebot και το τρίτο παιδί κρατάει την ταμπλέτα για να σκανάρει το QR code. Η εκπαιδευτικός έχει απλώσει το διαφανές πλέγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί το ρομποτάκι beebot. Κάτω από το πλέγμα τοποθετεί σε διαφορετικά σημεία εκτυπωμένα QR codes, τα οποία είναι αριθμημένα από το 1 έως το 6 και στα οποία έχει συνδέσει εικόνες που αποτυπώνουν χριστουγεννιάτικες εικόνες (μέλι, λο, μάγοι, καμινάδα, ρόδι, νάνος). Κάθε ομάδα αναλαμβάνει να οδηγήσει τη beebot σε QR code ξεκινώντας από το QR code με τον αριθμό 1, η επόμενη ομάδα συνεχίζει στο QR code με τον αριθμό 2 έως ότου φθάσουν στο έκτο QR code. Κάνοντας χρήση της κάμερας που διαθέτει η ταμπλέτα τα παιδιά σαρώνουν το QR code για να εμφανιστεί η εικόνα. Η κάθε ομάδα μόλις εμφανιστεί η εικόνα ανακοινώνει τι κρύβεται πίσω από το QR code και χτυπάει τόσα παλαμάκια όσες οι συλλαβές της λέξης που αντιστοιχούν στην εικόνα (π.χ. αν η εικόνα δείχνει μία καμινάδα τότε χτυπάνε τόσα παλαμάκια όσα έχει η λέξη καμινάδα, κα-μι-νά-δα). Αφού χτυπήσουν τα παλαμάκια, η εκπαιδευτικός ζητάει να συγκρατήσουν και να θυμούνται την πρώτη συλλαβή (στην περίπτωση της καμινάδας η ομάδα συγκρατεί τη συλλαβή κα-). Όταν ολοκληρώσουν όλες οι ομάδες, θα ανακοινώσουν διαδοχικά, η μία μετά την άλλη, την πρώτη συλλαβή που τους είχε ζητηθεί να συγκρατήσουν και όλες μαζί θα συνθέσουν μία λέξη, η οποία είναι το αγαπημένο γλύκισμα της Ντοτ, τα με-λο-μα-κά-ρο-να (μελομακάρονα).
-
Pre-primary education
-
Playful coding activities
Nearby upcoming activities:
Help Santa collect presents!
A Scratch game
Lots of presents on the screen
Move Santa with left-right-up-down arrows
Each time Santa grabs a present, it is moved to his sack. Santa is happy and sings "Ho-ho-ho" and the background changes.
More at the scratch project link
Can also add background music or a timer or a present countdown
Προγραμματίστε το δικό σας μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)
Ο κύριος στόχος της δραστηριότητας είναι οι μαθητές/-τριες να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της μηχανικής μάθησης χρησιμοποιώντας εύχρηστα παραδείγματα όπου θα εκπαιδεύσουν το δικό τους μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ). Επίσης, να εξερευνήσουν ηθικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιλύσει τα προβλήματα στον κόσμο.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται οι ανοικτές δραστηριότητες από το code.org (AI for Oceans) https://studio.code.org/s/oceans/lessons/1/levels/1 και από τη Google https://quickdraw.withgoogle.com/
Η δραστηριότητα έχει γίνει με επιτυχία σε παιδιά Ε-ΣΤ Δημοτικού και Β ΕΠΑΛ και μπορεί να προσαρμοστεί στις ηλικίες 11-18+
Περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο σύνδεσμο ή σκανάρετε το qr-code
Οι Δημιουργοί
Μιχαηλίδη Αφροδίτη ΠΕ86-Πληροφορικής
Συλιγάρδου Φωτεινή ΠΕ86-Πληροφορικής
Η bee bot και το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης /Bee bot and the Christmas countdown calendar
Στο πλέγμα της bee bot έχουν τοποθετηθεί ανακατεμένες 24 αριθμημένες κάρτες .Κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε μία ημερομηνία από το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.
Στο ημερολόγιο της τάξης είναι τοποθετημένοι αντίστοιχα 24 Χριστουγεννιάτικοι γρίφοι ένας σε κάθε μέρα .Κάθε μέρα ένα παιδί δημιουργεί τον κώδικα και προγραμματίζει τη beebot να φτάσει στον αντίστοιχο αριθμό της ημερομηνίας. Στη συνέχεια λύνει το γρίφο της ημερομηνίας για να αποκαλυφθεί η ημερήσια χριστουγεννιάτικη αποστολή.
The bee bot grid has 24 numbered cards shuffled together. Each number corresponds to a date on the Christmas calendar.
The classroom calendar has 24 Christmas puzzles, one for each day. Each day, a child creates the code and programs the beebot to reach the corresponding number on the date. Then, they solve the puzzle on the date to reveal the daily Christmas mission.
https://blogs.sch.gr/68nipirakl/eu-code-week/2024-2025/i-bee-bot-kai-to-christoygenniatiko-imerologio-antistrofis-metrisis/