Let’s Explore Cybersecurity with Python and micro:bit / Istražimo Kibernetičku sigurnost s Pythonom i Micro:bitom

From Monday, October 14, 2024 11:39 AM
to Friday, October 25, 2024 11:39 AM

Osnovna škola Ivana Gundulića, Zagreb

Open online activity

Croatian

Ulica Ivana Gundulića 23A, 10000, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Kroz zabavne i interaktivne aktivnosti učenici će imati priliku naučiti o sigurnosti na internetu - kibernetičkoj sigurnosti koristeći Python i micro:bit. Aktivnosti su namjenje učenicima osnove škole i bit će dostupne na našem blogu https://medium.com/kiberneti%C4%8Dka-sigurnost

  1. Generiranje sigurnih lozinki: Učenici će raditi na programu koji generira nasumične, sigurne lozinke određene duljine.
  2. Provjera snage lozinke: Učenici će raditi na programu koji provjerava snagu lozinke na temelju određenih kriterija (duljina, raznolikost znakova).
  3. Šifriranje i dešifriranje poruka: Učenici će raditi na jednostavnom programu za šifriranje i dešifriranje poruka koristeći osnovne metode poput Caesarove šifre.
  4. Brute-force napad na lozinku: Učenici će raditi na programu koji pokušava pogoditi lozinku koristeći brute-force metodu.

    Primary school
    Basic programming concepts Mobile app development Other Playful coding activities Visual/Block programming Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Klasična umjetnost u Excelu - Pixel Art
Mon, Oct 21, 2024 11:09 AM

Tijekom ove aktivnosti učenici će koristiti Microsoft Excel za kreiranje klasičnih umjetničkih djela, poput slavne slike "Mona Lisa", koristeći tehniku Pixel Art. Pixel Art je oblik digitalne umjetnosti u kojem se slike stvaraju pomoću malih kvadratića (piksela) u bojama. Učenici će učiti kako pravilno postaviti mrežu u Excelu, bojiti ćelije, i pritom razvijati osjećaj za detalje i preciznost.

Petljamo petlju (Python)
Mon, Oct 14, 2024 10:28 AM

Petlje u Pythonu

Umrežavanje i kodiranje
Mon, Oct 14, 2024 12:37 PM

Učenici će ikonama graditi mrežu infrastrukture i kodirati poruke.