Kağıttan Devreler

From Monday, October 21, 2024 10:11 AM
to Friday, October 25, 2024 10:12 AM

Denizli Bozkurt Ortaokulu

Open in-person activity

niluferakyuz83@gmail.com

Turkish

Bozkurt, Denizli, TUR

bu etkinlikte öğrenciler, hem kağıt devreler yaparak temel elektronik devre mantığını öğrenecek hem de bilgisayarsız kodlama aktiviteleriyle algoritma ve problem çözme becerilerini geliştirecekler. teknolojinin arka planında yer alan temel kavramları anlamak için harika bir fırsat sunan bu etkinlik, özellikle başlangıç seviyesindeki öğrenciler için uygundur.

    Primary school
    Basic programming concepts Other Unplugged activities Art and creativity Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Code.org ile Kodlama Yapıyorum
Thu, Oct 24, 2024 1:26 PM

Bu etkinlik, henüz kodlama bilgisi olmayan 9.sınıf öğrencilerine yöneliktir. Öğrenciler Code.org platformunu kullanarak Flappy Code ile oyun tasarımı yapacaklardır. Blok tabanlı kodlama yöntemiyle algoritma mantığını anlamaya başlayacak, basit oyunlar ve projeler geliştirecekler.

Doğru Prompt Yazımı ile Yapay Zeka ile Etkileşim
Wed, Oct 23, 2024 11:46 AM
Bu etkinlikte öğrenciler yapay zeka modellerine nasıl doğru talimatlar (prompt) vereceklerini öğrenerek etkili sonuçlar elde etmeyi keşfedecekler. Doğru prompt yazımı, özellikle doğal dil işleme (NLP) ve yapay zeka ile yapılan projelerde kritik bir rol oynar. Öğrenciler, yapay zeka ile nasıl etkili şekilde iletişim kuracaklarını öğrenerek geleceğin teknolojilerine dair önemli bir beceri kazanacaklar.
Coding hours in binary
Fri, Oct 25, 2024 3:43 PM

Bu etkinlikte öğrenciler verilen örnek saatteki ikili kodlamaya bakarak,boş kalan yerlerde ki kodlamaları bulmaya çalışacak. Sonuçta hem matematiksel işlem becerileri hem de kod okuma ve yazma becerileri gelişmiş olacak