Προγραμμάτισε με το Λαγουδάκι της Google

From Monday, October 14, 2024 7:31 AM
to Friday, October 25, 2024 7:32 AM

16ο Δημοτικο Σχολείο Βόλου

Open online activity

Greek

Volos, GRC

Η δράση "Προγραμμάτισε με το λαγουδάκι της Google" αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν τον προγραμματισμό μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον. Οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της λογικής σκέψης και της επίλυσης προβλημάτων, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά τους, δεξιότητες απαραίτητες για τον 21ο αιώνα.

 

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Το παζλ του Έλμερ
Tue, Oct 8, 2024 1:18 PM

Αφού τα νήπια ζωγράφησαν τον Έλμερ με πολλά χρώματα, κόψαμε την εικόνα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια παζλ. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε τα κομμάτια σε θέσεις επιλογής τους, πάνω στο χαλί του BeeBot, ώστε να μπορούν τα παιδιά, με τον κατάλληλο προγραμματισμό, να ανακαλύψουν τη διαδρομή και να επιλέξουν τα κομμάτια, προκειμένου να συναρμολογήσουν το παζλ. Η διαδρομή θα έχει αρχή, πορεία και τέλος.

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι Flappy στο Code.org
Mon, Oct 14, 2024 3:57 PM

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν προγραμματισμό drag-and-drop για να δημιουργήσουν το δικό σας παιχνίδι Flappy Bird όπως η κάθε ομάδα θέλει να το σχεδιάσει! Στη συνέχεια σε ένα συνεργατικό padlet τα παιδιά του κάθε τμήματος βλέπουν και παίζουν τα παιχνίδια τους!

 

ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΜΕΡ
Mon, Oct 7, 2024 10:51 PM

Τα νήπια επιλέγουν σε πρώτη φάση τα χρώματα που επιθυμούν και ζωγραφίζουν σε ομάδες τα γράμματα του ονόματος του ΕΛΜΕΡ πολύχρωμα. Η επιλογή αυτή συνάδει με την αποδοχή της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας κάθε χρώματος και συνδυασμού για το κάθε γράμμα. Στη συνέχεια τοποθετούν στο χαλί του beebot τα γράμματα με τη σωστή σειρά γραφής το όνομα και προγραμματίζουν την έναρξη της διαδρομής, την πορεία και τον τερματισμό βήμα βήμα έτσι ώστε κάθε φορά που φτάνουν σε κάθε γράμμα με τη σωστή σειρά, αφαιρώντας τα από τη διαδρομή να συνθέτουν έξω από το χαλί πλήρες το όνομα του ΕΛΜΕΡ.