Σαμποτάζ στον προγραμματισμό

From Monday, October 21, 2024 10:00 AM
to Friday, December 6, 2024 12:30 PM

ΕΕΕΕΚ ΙΚΑΡΙΑΣ

Open in-person activity

giankon2015@gmail.com

Greek

Εύδηλος

Στο πλαίσιο του Code Week, το σχολείο μας, ΕΕΕΕΚ ΙΚΑΡΙΑΣ, διοργανώνει μια διαδραστική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τους μαθητές με θέμα την προγραμματιστική σκέψη και την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Η δράση μας δεν περιλαμβάνει τη χρήση υπολογιστών ή tablets, αλλά βασίζεται σε ένα ζωντανό παιχνίδι προγραμματισμού στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, θα καθοδηγήσουν έναν συμμαθητή τους που θα λειτουργεί ως "Ρομποτάκι", πάνω σε μια μεγάλη σκακιέρα, δίνοντάς του εντολές για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο, όπως ένα σημαντικό μνημείο. Κάθε ομάδα θα πρέπει να συνδυάσει τη στρατηγική, τη συνεργασία και τη λογική για να επιτύχει τον στόχο της. Προσθήκη Σαμποτέρ και Αντιϊού: Στο παιχνίδι, όμως, υπάρχει και μια πρόκληση! Ένας από τους εκπαιδευτικούς θα παίζει το ρόλο του "Σαμποτέρ", προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους μαθητές δίνοντας λάθος οδηγίες ή παρεμβαίνοντας διακριτικά στις αποφάσεις τους. Αυτός ο ρόλος αναπαριστά την απειλή ιών ή άλλων κακόβουλων λογισμικών που συναντάμε στον ψηφιακό κόσμο. Για να αντιμετωπίσουν τον Σαμποτέρ, θα υπάρχει ένας "Αντιϊός" (εκπαιδευτικός), ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει διακριτική βοήθεια στην ομάδα. Ο Αντιϊός μπορεί να τους προειδοποιήσει για πιθανές λανθασμένες κινήσεις ή να διορθώσει λάθη που έγιναν από τις ενέργειες του Σαμποτέρ. Αυτός ο ρόλος εκπαιδεύει τους μαθητές στην έννοια της ασφάλειας στον προγραμματισμό και την προστασία από απειλές στον ψηφιακό κόσμο. Σκοπός της Δράσης: Σκοπός της δραστηριότητας είναι να ενισχύσουμε στους μαθητές την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργασία και τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τους διδάσκουμε τις βασικές αρχές της ψηφιακής ασφάλειας και του προγραμματισμού. Το παιχνίδι γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό, κατάλληλο για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ικανότητες , δημιουργώντας μια διασκεδαστική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.

    Other (see description)
    Basic programming concepts Playful coding activities Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Σαμποταζ στον προγραμματισμό
Mon, Oct 21, 2024 12:08 PM

Στο πλαίσιο του Code Week, το σχολείο μας, Γυμνάσιο Ευδήλου Ικαρίας, διοργανώνει μια διαδραστική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τους μαθητές με θέμα την προγραμματιστική σκέψη και την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Η δράση μας δεν περιλαμβάνει τη χρήση υπολογιστών ή tablets, αλλά βασίζεται σε ένα ζωντανό παιχνίδι προγραμματισμού στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, θα καθοδηγήσουν έναν συμμαθητή τους που θα λειτουργεί ως "Ρομποτάκι", πάνω σε μια μεγάλη σκακιέρα, δίνοντάς του εντολές για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο, όπως ένα σημαντικό μνημείο. Κάθε ομάδα θα πρέπει να συνδυάσει τη στρατηγική, τη συνεργασία και τη λογική για να επιτύχει τον στόχο της. Προσθήκη Σαμποτέρ και Αντιϊού: Στο παιχνίδι, όμως, υπάρχει και μια πρόκληση! Ένας από τους εκπαιδευτικούς θα παίζει το ρόλο του "Σαμποτέρ", προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους μαθητές δίνοντας λάθος οδηγίες ή παρεμβαίνοντας διακριτικά στις αποφάσεις τους. Αυτός ο ρόλος αναπαριστά την απειλή ιών ή άλλων κακόβουλων λογισμικών που συναντάμε στον ψηφιακό κόσμο. Για να αντιμετωπίσουν τον Σαμποτέρ, θα υπάρχει ένας "Αντιϊός" (εκπαιδευτικός), ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει διακριτική βοήθεια στην ομάδα. Ο Αντιϊός μπορεί να τους προειδοποιήσει για πιθανές λανθασμένες κινήσεις ή να διορθώσει λάθη που έγιναν από τις ενέργειες του Σαμποτέρ. Αυτός ο ρόλος εκπαιδεύει τους μαθητές στην έννοια της ασφάλειας στον προγραμματισμό και την προστασία από απειλές στον ψηφιακό κόσμο. Σκοπός της Δράσης: Σκοπός της δραστηριότητας είναι να ενισχύσουμε στους μαθητές την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργασία και τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τους διδάσκουμε τις βασικές αρχές της ψηφιακής ασφάλειας και του προγραμματισμού. Το παιχνίδι γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό, κατάλληλο για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ικανότητες , δημιουργώντας μια διασκεδαστική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.

Σαμποτάζ στον προγραμματισμό
Mon, Oct 14, 2024 9:35 AM

Στο πλαίσιο του Code Week, το σχολείο μας, Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ικαρίας,  διοργανώνει μια διαδραστική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τους μαθητές με θέμα την προγραμματιστική σκέψη και την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Η δράση μας δεν περιλαμβάνει τη χρήση υπολογιστών ή tablets, αλλά βασίζεται σε ένα ζωντανό παιχνίδι προγραμματισμού στην αυλή του σχολείου.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, θα καθοδηγήσουν έναν συμμαθητή τους που θα λειτουργεί ως "Ρομποτάκι", πάνω σε μια μεγάλη σκακιέρα, δίνοντάς του εντολές για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο, όπως ένα σημαντικό μνημείο. Κάθε ομάδα θα πρέπει να συνδυάσει τη στρατηγική, τη συνεργασία και τη λογική για να επιτύχει τον στόχο της.
Προσθήκη Σαμποτέρ και Αντιϊού: Στο παιχνίδι, όμως, υπάρχει και μια πρόκληση! Ένας από τους εκπαιδευτικούς θα παίζει το ρόλο του "Σαμποτέρ", προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους μαθητές δίνοντας λάθος οδηγίες ή παρεμβαίνοντας διακριτικά στις αποφάσεις τους. Αυτός ο ρόλος αναπαριστά την απειλή ιών ή άλλων κακόβουλων λογισμικών που συναντάμε στον ψηφιακό κόσμο.
Για να αντιμετωπίσουν τον Σαμποτέρ, θα υπάρχει ένας "Αντιϊός" (εκπαιδευτικός), ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει διακριτική βοήθεια στην ομάδα. Ο Αντιϊός μπορεί να τους προειδοποιήσει για πιθανές λανθασμένες κινήσεις ή να διορθώσει λάθη που έγιναν από τις ενέργειες του Σαμποτέρ. Αυτός ο ρόλος εκπαιδεύει τους μαθητές στην έννοια της ασφάλειας στον προγραμματισμό και την προστασία από απειλές στον ψηφιακό κόσμο.
Σκοπός της Δράσης: Σκοπός της δραστηριότητας είναι να ενισχύσουμε στους μαθητές την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργασία και τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τους διδάσκουμε τις βασικές αρχές της ψηφιακής ασφάλειας και του προγραμματισμού. Το παιχνίδι γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό, κατάλληλο για μαθητές με ειδικές μαθησιακές  ικανότητες , δημιουργώντας μια διασκεδαστική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.

Σαμποτάζ στον Προγραμματισμό
Mon, Oct 21, 2024 8:54 AM

Στο πλαίσιο του Code Week, το σχολείο μας, ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ διοργανώνει μια διαδραστική και διασκεδαστική δραστηριότητα για τους μαθητές με θέμα την προγραμματιστική σκέψη και την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Η δράση μας δεν περιλαμβάνει τη χρήση υπολογιστών ή tablets, αλλά βασίζεται σε ένα ζωντανό παιχνίδι προγραμματισμού στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, θα καθοδηγήσουν έναν συμμαθητή τους που θα λειτουργεί ως "Ρομποτάκι", πάνω σε μια μεγάλη σκακιέρα, δίνοντάς του εντολές για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο,όπως ένα σημαντικό μνημείο. Κάθε ομάδα θα πρέπει να συνδυάσει τη στρατηγική, τη συνεργασία και τη λογική για να επιτύχει τον στόχο της. Προσθήκη Σαμποτέρ και Αντιϊού: Στο παιχνίδι, όμως, υπάρχει και μια πρόκληση! Ένας από τους εκπαιδευτικούς θα παίζει το ρόλο του "Σαμποτέρ", προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους μαθητές δίνοντας λάθος οδηγίες ή παρεμβαίνοντας διακριτικά στις αποφάσεις τους. Αυτός ο ρόλος αναπαριστά την απειλή ιών ή άλλων κακόβουλων λογισμικών που συναντάμε στον ψηφιακό κόσμο. Για να αντιμετωπίσουν τον Σαμποτέρ, θα υπάρχει ένας "Αντιϊός" (εκπαιδευτικός), ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει διακριτική βοήθεια στην ομάδα. Ο Αντιϊός μπορεί να τους προειδοποιήσει για πιθανές λανθασμένες κινήσεις ή να διορθώσει λάθη που έγιναν από τις ενέργειες του Σαμποτέρ. Αυτός ο ρόλος εκπαιδεύει τους μαθητές στην έννοια της ασφάλειας στον προγραμματισμό και την προστασία από απειλές στον ψηφιακό κόσμο. Σκοπός της Δράσης: Σκοπός της δραστηριότητας είναι να ενισχύσουμε στους μαθητές την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη συνεργασία και τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τους διδάσκουμε τις βασικές αρχές της ψηφιακής ασφάλειας και του προγραμματισμού. Το παιχνίδι γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό, κατάλληλο για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ικανότητες , δημιουργώντας μια διασκεδαστική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.