Παίζω και δημιουργώ με Προγραμματισμό

From Wednesday, October 16, 2024 8:22 PM
to Friday, October 25, 2024 8:23 PM

3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Open in-person activity

Greek

Στρατή Μυριβήλη, 811 32, Μυτιλήνη

Οι μαθητές της Β' και Γ' του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης θα συμμετέχουν στην εβδομάδα κώδικα(16-25/10) στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Τμηματα της Β' Γυμνασίου θα χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές του "Η ώρα του κώδικα". Τμήματα της Γ' Γυμνασίου θα αναπτύξουν εφαρμογή για κινητές συσκεύες μέσω της πλατφόρμας του MIT ΑΙ App Inventor. Ο στόχος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού παίζοντας και δημιουργώντας εφαρμογές.

    Other (see description)
    Basic programming concepts Mobile app development Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

ΠΕΣ ΒΡΕΣ
Wed, Oct 23, 2024 11:30 AM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot. Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.

Η Μέλισσα (ΒΕΕ ΒΟΤ) αναζητά την ειρήνη
Thu, Oct 17, 2024 11:45 AM

Εν όψη της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν τη μελισσούλα (Bee Bot) ώστε να κινηθεί πάνω στο πλαίσιο σε τετράγωνα που απεικονίζουν θέματα σχετικά με την ειρήνη, αποφεύγωντας τα εμπόδια του πολέμου.

A.ll I.nclusive- Break the code
Sun, Oct 6, 2024 8:21 PM

This is a collaborative coding activity. All partners will work together to break the code and create a song. Each partner will write a word related to environmental protection using the code alphabet that is given and the other partners will take turns to decode it according to the symbols they find in the table and then they will suggest another word. All words will be included in the lyrics of a song to be created using an AI app. Here is a link to the collaborative document all partners will use : https://docs.google.com/document/d/1qQr_vgAPcBo_1Y_MD5 Dc3rL-sWbIEvowyjkD1APdtT8/edit?usp=sharing