Kreatívne kódovanie v Scratchi

From Monday, October 14, 2024 10:11 AM
to Friday, October 25, 2024 10:11 AM

ZŠ s MŠ Hniezdne 244

Open in-person activity

Slovak

Hniezdne, ZŠ, 065 01, Hniezdne, Stará Ľubovňa, SVK

Kreatívne programovanie s grafikou. Vytvorenie padajúceho snehu v Scrachi doplneného o hlasitosť prichcádzajúceho zvuku cez mikrofón.

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Affine cipher – the key to getting to know each other and working together
Mon, Oct 14, 2024 9:28 PM

As part of the international eTwinning project "Life's Little Mysteries in Function Edition" we are participating in CodeWeek with the project activity "Get to know my living space". Students will use affine cipher to encode information about their countries, schools and cities in which they live. At the same time, they will decode information from other students involved in the project. The result will be a shared online bulletin board of encrypted and decrypted posts with photos. 

Nájdi cestu
Thu, Oct 24, 2024 4:05 AM

Žiaci dostanú obrázok s robotom, ktorý bude mať za úlohu prejsť cestu od školy ku hradu Stará Ľubovňa. Na obrázku budú štvorčeky s označením, žiak bude musieť popísať algoritmus zrozumiteľný pre cestu robota, môže používať iba príkazy doľava, doprava, hore a dole a o koľko štvorčekov sa má robot posunúť. 

Po nájdení cesty môže sám žiak navrhnúť vlastný obrázok pre svojho robota. Ten zverejní na spoločnej virtuálnej nástenke:  https://digipad.app/p/953112/4ce4837a4c0ba

All eyes on you
Thu, Oct 24, 2024 4:49 AM

Žiaci budú vymaľovávať obrázky farbami podľa legendy na obrázku a vytvoria aj vlastné obrázky, ktoré si vymenia medzi sebou navzájom  a zašlú ich aj kamarátom z iných krajín.