Coding for Peace: A Flag-tastic Journey with Bee-Bot

From Tuesday, October 8, 2024 5:26 PM
to Thursday, October 31, 2024 5:26 PM

2o Kindergarten of Paiania

Open in-person activity

Greek

Pedoula Kyprou, 190 02, Paiania, GRC

Activity 1: We use a large Beebot track with a map of Europe. We place small images of European flags at various points on the track. The children will program the Beebot, which carries a dove, the symbol of peace, to travel from country to country, saying the names of the countries for a Peace Journey with flags.

Objective: To connect the flags with the countries and understand the symbol of peace.

Activity: The children will program the Beebot to reach each flag, saying the name of the country and making a brief reference to the concept of peace.

Activity 2: Build a Tower of Peace. We use Lego or other objects to create a tower on the track. Each child will program the Beebot to transport a Lego piece to place on the tower. As the tower grows, the children will discuss how collaboration builds peace

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Code Fitness: move, jump, twist
Tue, Oct 8, 2024 5:58 PM

Algorithms are instructions that we must follow to complete a specific task.

An easy and fun activity that can be repeated in many ways is command gymnastics.

This is an unplugged activity, requiring no device or internet connection.

We use large command blocks, which we place on the floor or tape to our classroom blackboard.

The commands are simple and include:

1. the images for the beginning and the end

2. the arrows, with which students are asked to move forward, backward, right or left,

3. the images with the various movements

4. the boxes, which show how many times (repetition) they have to repeat the movement.

Art Coding
Tue, Oct 8, 2024 6:03 PM

Μέσα από δύο διαδραστικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να συνδυάσουν την αγάπη τους για την τέχνη με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού. Αρχικά, χρησιμοποιώντας διάσημους πίνακες ζωγραφικής ως σημεία αναφοράς, τα παιδιά θα αναπτύξσουν δεξιότητες παρατήρησης, ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων καθώς θα προσπαθούν να εντοπίσουνσυγκεκριμένα στοιχεία σε κάθε έργο τέχνης. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν απλές εντολές προγραμματισμού για να κινηθούν σε ένα επιδαπέδιο πλέγμα ή να καθοδηγήσουν ένα ρομπότ σε επιτραπέζιο πλέγμα.

Σε μια δεύτερη δραστηριότητα, θα δημιουργήσουν μια μοναδική χορογραφία εμπνευσμένη από τις φιγούρες του Keith Haring. Η χορογραφία θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσω της κίνησης, να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να παρουσιάσουν δημιουργικά τα αποτελέσματα της ομάδας τους. Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο για να εισαγάγουμε τα παιδιά στον κόσμο της κωδικοποίησης και να καλλιεργήσουμε την κριτική τους σκέψη.

Ανακαλύπτοντας το αρχικό του ονόματός μας
Tue, Oct 8, 2024 6:24 PM

1)Σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5 υπάρχουν τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί γίνεται το "ρομποτάκι" και καλείται να αναγνωρίσει το αρχικό του, να τοποθετήσει τα βελάκια με τη σωστή σειρά και να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο αρχικό του γράμμα. 2)Αφού πρώτα έχουμε πειραματιστεί με το bee bot και έχουμε μάθει τις βασικές του λειτουργίες, στην πίστα για την μελισσούλα-ρομπότ, τοποθετούμε τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί σχηματίζει τον αλγόριθμο στην μελισσούλα, έτσι ώστε η bee bot να φτάσει στο αρχικό του γράμμα. 3)Στο φωτόδεντρο στη σελίδα https://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/11287 Σύνθετος προγραμματισμός ρομπότ Επιλέγουμε: επίπεδο δαπέδου την Αλφαβήτα και για χαρακτήρα τον μαθητή. Προγραμματίζουμε σε προσομοίωση τον μαθητή να φτάσει στο αρχικό του ονόματός μας.