A.ll I.nclusive- Break the code

From Sunday, October 6, 2024 12:00 PM
to Sunday, October 27, 2024 12:00 PM

4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Open online activity

English

Καρπενησιώτη Αθ. 103, 361 00, Καρπενήσι

This is a collaborative coding activity. All partners will work together to break the code and create a song. Each partner will write a word related to environmental protection using the code alphabet that is given and the other partners will take turns to decode it according to the symbols they find in the table and then they will suggest another word. All words will be included in the lyrics of a song to be created using an AI app. Here is a link to the collaborative document all partners will use : https://docs.google.com/document/d/1qQr_vgAPcBo_1Y_MD5Dc3rL-sWbIEvowyjkD1APdtT8/edit?usp=sharing

https://level2be.blogspot.com/

    Primary school Secondary school Teachers
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Coding in space for the climate change
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Στο πλαίσιο της World Space Week 2024 με θέμα: « Διάστημα και Κλιματική Αλλαγή», που δίνει έμφαση στον κρίσιμο ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος και της τεχνολογίας στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή, τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν σε φύλλο εργασίας τα κουτάκια (pixels) σύμφωνα με τον αριθμητικό/χρωματικό κώδικα που τους δίνεται (κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χρώμα) και να αποκαλύψουν τη μυστική εικόνα (Pixel Art). Στόχος μας είναι μέσα από τη συμμετοχή σε μια ομαδική δραστηριότητα προγραμματισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να εξοικειωθούν με την έννοια των pixels και να περάσουν το δικό τους μήνυμα για τον σεβασμό στο περιβάλλον και τη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ
Fri, Oct 4, 2024 10:20 PM

Ένα γατάκι που βρισκόταν στην αυλή του Νηπιαγωγείου  αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην παρεούλα.Αφού του δώσαμε  το όνομα, "Λούνα"συζητήσαμε για το τι θα μπορούσε να το κάνει χαρούμενο.Τα παιδιά αποτύπωσαν τις αποψεις τους σε καρτέλες με ζωγραφική .

Στη συνέχεια το κάθε παιδί προγραμμάτισε το ρομποτάκι-μελισσούλα  bee bot ώστε να οδηγηθεί στη δική του ζωγραφιά  στην οποία αποτύπωνε κάτι που έχει ανάγκη η "Λούνα".

Στο τέλος  με τις ατομικές ζωγραφιές φτιάξαμε μία ομαδική εργασία με τίτλο:"Η Λούνα είναι χαρούμενη γιατί έχει...."

28η Οκτώβρη 1940
Sun, Oct 20, 2024 8:01 PM

Δώσε την σημαία στον σωστό αρχηγό κράτους.