Μια βόλτα στη φάρμα

From Tuesday, October 22, 2024 8:33 PM
to Wednesday, October 23, 2024 8:33 PM

Νηπιαγωγείο Μεσορόπης

Open in-person activity

Greek

Νηπιαγωγείο Μεσορόπης, Μεσορόπη Τ.Κ. 64008 Καβάλα

Τα παιδιά προγραμματίζουν τη Beebot να κινηθεί σε πίστα Beebot-φάρμα των ζώων, ώστε να μετρήσουν τα ζώα που υπάρχουν σε αυτή. Μοιράζονται καρτέλες με εικόνες ζώων στα παιδιά. Τα παιδιά προγραμματίζουν και οδηγούν τη Beebot με στόχο να βρούνε και να μετρήσουν τα ζώα που υπάρχουν στη φάρμα, σύμφωνα με την καρτέλα τους. 

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics

Nearby upcoming activities:

"ΠΕΣ ΒΡΕΣ"
Wed, Oct 23, 2024 10:30 AM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το Beebot. Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο. 

 

"Ο Έλμερ και τα χρώματα"
Mon, Oct 14, 2024 7:47 PM

 

"Ο Ελμερ και τα χρώματα ". Πρόκειται για ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με χρώματα, βασισμένο σε καρτέλες οδηγίες και εξοικείωση των παιδιών με το ρομποτάκι Beebot.

Με τη Beebot οδηγό το αρχικό μου γράμμα ανακαλύπτω κι εγώ.
Fri, Oct 18, 2024 8:27 PM

Tα παιδιά προγραμματίζουν τη Beebot να κινηθεί στο ειδικό διαμορφωμένο δάπεδο, με σκοπό να βρει το αρχικό γράμμα του ονόματος κάθε παιδιού. Κάθε φορά ένα παιδί θα επιλέγεται και οι συμμαθητές του καλούνται να καθοδηγήσουν τη Beebot, προγραμματίζοντας τη διαδρομή, ώστε να φτάσει στο σωστό γράμμα. Με διασκεδαστικο τρόπο, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την έννοια του προγραμματισμού και θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.