Coding in space for the climate change

From Monday, October 14, 2024 8:30 PM
to Thursday, October 31, 2024 8:30 PM

2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών- Καλών Νερών

Open in-person activity

Greek

Kala Nera, Milies, GRC

Στο πλαίσιο της World Space Week 2024 με θέμα: « Διάστημα και Κλιματική Αλλαγή», που δίνει έμφαση στον κρίσιμο ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος και της τεχνολογίας στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δραστηριότητες:

1)Σε επιτραπέζια ρομποτική πίστα τοποθετούμε εικόνες από διάφορα σημεία της Γης (εικόνες από δάση, ωκεανούς, πάγους, ατμόσφαιρα κλπ.). Τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν το ρομπότ- δορυφόρο (Beebot) έτσι ώστε να περάσει από τα σημεία αυτά για να μετρήσει και να συλλέξει δεδομένα τα οποία θα τα στείλει στην Esa (τέλος).

2)Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν σε φύλλο εργασίας τα κουτάκια (pixels) σύμφωνα με τον αριθμητικό/χρωματικό κώδικα που τους δίνεται (κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα χρώμα) και να αποκαλύψουν τη μυστική εικόνα (Pixel Art).

    Primary school
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Code Fitness: move,jump, twist !!!
Mon, Oct 14, 2024 5:18 PM

Οι αλγόριθμοι είναι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ολοκληρώσουμε μια συγκεκριμένη εργασία.

Η δραστηριότητα έχει σχέση με γυμναστική και εντολές.Πρόκειται για μια unplugged δραστηριότητα που δεν απαιτεί συσκευή ή σύνδεση στο ίντερνετ.

Χρησιμοποιούμε μεγάλα τετράγωνα με εντολές που τοποθετούμε στο πάτωμα ή τις κολλάμε στον τοίχο της τάξης. Οι εντολές είναι απλές και περιλαμβάνουν τις κάρτες αρχή και τέλος, τα βελάκια με τα οποία οι μαθητές καλούνται να προχωρήσουν εμπρός,δεξιά,αριστερά και πίσω, τις εικόνες με τις κινήσεις και τα πλαίσια που δείχνουν πόσες φορές επανάληψη.

Star Wars: Κατασκευάζοντας έναν γαλαξία με κώδικα (Blocks, JavaScript)
Mon, Oct 14, 2024 9:00 AM

Οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να προγραμματίζουν ανδροειδή και δημιουργούν το δικό τους παιχνίδι Star Wars σε ένα γαλαξία πολύ-πολύ μακριά (https://code.org/starwars).

Σημειώσεις εκπαιδευτικού: https://studio.code.org/s/starwars/lessons/1

Speak to me!
Mon, Oct 14, 2024 9:00 AM

Στη δραστηριότητα αυτή οι μαθητές/τριες δημιουργούν μια εφαρμογή που κάνει το κινητό τους τηλέφωνο να «μιλάει»!

Σημειώσεις εκπαιδευτικού: https://www.vodafonegenerationnext.gr/lessons/speak-to-me