ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗ BEEBOT ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

From Monday, October 14, 2024 7:30 PM
to Sunday, October 27, 2024 7:30 PM

9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Open in-person activity

Greek

Βυζαντινών Αυτοκρατόρων & Κιρκίνη, 142 32, Νέα Ιωνία

Τα παιδιά προγραμματίζουν τη bee-bot να φτάσει στο όνομά τους περνώντας μόνο από λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα με το όνομά τους. 

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗ BEEBOT ΝΑ ΒΡΕΙ TO ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
Mon, Oct 14, 2024 8:34 PM

Τα παιδιά προγραμματίζουν τη bee-bot να φτάσει στο όνομα τους περνώντας μόνο από λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα με το όνομά τους.

We are playing with Morse Code
Mon, Oct 7, 2024 4:18 PM

This activity is part of the eTwinning project “ We’re playing” . It’s a simple and funny unplugged activity for preschoolers

During the activity students will:

Understand in an experimental way sequencing and computational thinking

Familiarize with the concept of coding and decoding

Make their first steps in coding in a  playful way

The idea of the activity is the pupils to realize that apart from the Greek and English alphabet, there are other alphabets too. One of them is a secret alphabet called Morse Code. Students are invited to match each letter of the title of the eTwinning project “ We’re playing”  with the corresponding Morse signal and write the title in Morse Code.

Με οδηγό την μελισσούλα...Το όνομα μου κατακτώ!!!!!
Mon, Oct 14, 2024 8:30 AM

1)Σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5 υπάρχουν τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί γίνεται το "ρομποτάκι"και καλείται να αναγνωρίσει το όνομά του, να τοποθετήσει τα βελάκια με τη σωστή σειρά, ούτως ώστε να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο όνομά του. 

ΣΤΟΧΟΙ:Να χρησιμοποιούν τις βασικές εντολές του προγραμματισμού.Να δημιουργούν πλαίσια επίλυσης προβλημάτων προγραμματισμού.

2)Αφού πρώτα έχουμε πειραματιστει με το bee bot και έχουμε μάθει τις βασικές του λειτουργίες, στην πίστα για την μελισσούλα-ρομπότ, τοποθετούμε τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί σχηματίζει τον αλγόριθμο στην μελισσούλα, έτσι ώστε το bee bot να φτάσει στο αρχικό του γράμμα.

ΣΤΟΧΟΙ: Να σχεδιάσουν απλούς αλγόριθμους(με ακολουθία και επανάληψη)για να λύσουν προβλήματα.

3)Οι μαθητές αποκρυπτογραφούν τον κωδικό κια ανακαλύπτουν το όνομά τους.Ο κώδικας περλαμβάνει αριθμούς που κάθε ένας από αυτούς συμβολίζει ένα γράμμα.

ΣΤΟΧΟΙ:Να έρθουν σε επαφή με την έννοια του κώδικα.