Minecraft adventurer - ώρα του κώδικα

From Monday, October 21, 2024 8:15 AM
to Thursday, October 24, 2024 1:15 PM

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Invite-only in-person activity

gpsoinos@sch.gr

Greek

Ράλλη Πέτρου 432, 184 51, Νίκαια

Οι μαθητές της Β Δημοτικού μαθαίνουν τα βασικά της επιστήμης των υπολογιστών, προγραμματίζοντας τον Alex ή τον Steve ώστε να μετακινηθούν σε ένα προσομοιωμένο κομμάτι ένός κόσμου Minecraft.

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Μηχανική Μάθηση: Machine Learning for kids + Scratch: Αναγνώριση εικόνων – Γάτες και σκύλοι
Mon, Oct 21, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, εκπαιδεύουν ένα μοντέλο Μηχανικής Μάθησης στον δικτυακό τόπο Machine Learning for kids να ξεχωρίζει εικόνες σκύλων από γάτες και στη συνέχεια προγραμματίζουν στο Scratch τη διεπαφή χρήστη και τον έλεγχο λειτουργίας του μοντέλου, χρησιμοποιώντας διάφορες εικόνες.

Δείτε αναλυτικά με τη δραστηριότητα, εδώ: https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/machine-learning-for-kids-scratch-anagnorisi-eikonon-gates-kai-skyloi/ 

 

Προγραμματισμός: Angry Birds (ώρα του κώδικα)
Mon, Oct 21, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Γ Δημοτικού μαθαίνουν τις βασικές έννοιες της επιστήμης των υπολογιστών με προγραμματισμό drag and drop. Το σεμινάριο αυτό είναι σαν παιγνίδι, αυτοκαθοδηγούμενο με βιντεοσκοπημένες διαλέξεις από τον Bill Gates, τον Mark Zuckerberg, τα Angry Birds και φυτά εναντίον Ζόμπι. Οι μαθητές μαθαίνουν βρόγχους επανάληψης, δομές επιλογής και βασικούς αλγόριθμους. 

Scratch Junior: Στην πόλη...
Mon, Oct 21, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Α Δημοτικού, θα δημιουργήσουν ένα animation (κίνηση αυτοκινήτου και ανθρώπου στην πόλη) και θα γνωρίσουν την εντολή επανάλαβε για πάντα.