Wolf Coding

From Monday, October 7, 2024 2:03 PM
to Monday, October 14, 2024 2:04 PM

1ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου, Ημαθίας

Open in-person activity

anthizi@sch.gr

Greek

Καβάλας 1, 591 00, Μακροχώρι

Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι με παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά να φτιάξουν τους δικούς τους αλγόριθμους και να αποκωδικοποιήσουν τους αλγόριθμους των φίλων τους. Δραστηριότητα 1η: Αρχικά σχεδιάζουν τον χάρτη για το Beebot σύμφωνα με το υπόδειγμα. Έπειτα διαλέγουν ένα φίλο του Ζαχαρία και σχεδιάζουν τον κώδικα για να τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του για το σχολείο. Έπειτα  τοποθετούν το Beebot στο τετράγωνο που βρίσκεται ο ήρωας τους το προγραμματίζουν να φτάσει στο σχολείο.    Δραστηριότητα 2η: Καταγράφουν τον κώδικα και το μοιράζονται με μαθητές άλλων σχολείων προκαλώντας τους να τον αποκωδικοποιήσουν και να βρουν ποιο ζωάκι διάλεξαν. Δραστηριότητα 3η : Αν δεν έχουν Beebot σχεδιάζουν επιδαπέδια την πίστα και προγραμματίζουν ένα μαθητή.    Δραστηριότητα 4η: Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά λύνουν τον χρωματικό κώδικα και ανακαλύπτουν το χρώμα του λύκου.    Περισσότερες πληροφορίες:

https://digipad.app/p/824075/8c3106df6096a

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Apple day
Mon, Sep 16, 2024 9:00 AM

Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να εισάγουμε τα παιδιά στον προγραμματισμό μέσα από διάφορες δραστηριότητες χωρίς τη χρήση υπολογιστή (unplugged activities).

Δραστηριότητα 1η: Τα παιδιά δε γνωρίζουν ποιο είναι το αγαπημένο φρούτο της 'Εμιλυ και καλούνται να το αποκρυπτογραφήσουν παρατηρώντας το υπόμνημα το οποίο αποτελείται από εικόνες φρούτων και γράμματα της αλφαβήτας. Στα παιδιά δίνεται ένας κώδικας μόνο με εικόνες και μπορούν να γράψουν κάτω από κάθε εικόνα το γράμμα στο οποίο αντιστοιχεί. Όταν ολοκληρώσουν τη λέξη, την αναζητούν σε σχετικό πίνακα αναφοράς.  Με τον ίδιο τρόπο αποκρυπτογραφούν και το χρώμα του αγαπημένου της φρούτου. 

Δραστηριότητα 2η: Τα παιδιά βρίσκουν τη μαγική εικόνα (η οποία αναπαριστά ένα μήλο) χρωματίζοντας με τα σωστά χρώματα (Pixel art). 

Δραστηριότητα 3η: Τίτλος: "Βρες το κόκκινο μήλο" Σε μια πίστα τοποθετούμε διαφορετικού χρώματος μήλα. Τα παιδιά καλούνται να τοποθετήσουν τα βελάκια για να φτάσουν στο κόκκινο μήλο. 

Δραστηριότητα 4η: Τίτλος: "Φάε το μήλο σου!" Τα παιδιά σε μια πίστα σχεδιασμένη με χαρτοταινία καλούνται να οδηγήσουν το φίλο/η τους να βρει το μήλο του/της με βάση το αρχικό γραμματάκι. Σε κάθε μήλο υπάρχει το αντίστοιχο αρχικό. 

Οι δραστηριότητες αυτές θα υλοποιηθούν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning: Collourful Preschool Time και συγκεκριμένα για τη δραστηριότητα Apple Day και θα υπάρχουν οδηγίες σε ελληνικά και αγγλικά για τους συνεργάτες μας στον ψηφιακό πίνακα: https://digipad.app/p/829361/f333d907c9098 , όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές δράσεις. 

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity for our Project "Inspiring Museums"

Rocket Pixel Art
Sat, Nov 11, 2023 7:00 AM

In the second activity of the programme children will have to translate a four numbered code into colours creating a rocket.