Μετεωρολόγοι ...παντός καιρού!!

From Friday, March 1, 2024 12:00 AM
to Saturday, March 30, 2024 12:00 AM

6ο Νηπιαγωγείο Ζακύνθου

Open in-person activity

Greek

Ζάκυνθος

Αφου προηγήθηκε η μελέτη των φυσικών φαινομένων μέσα από πειράματα και κατασκευή μετεωρ.οργάνων ( ανεμόμετρα, βροχόμετρα κ.α), οδηγήσαμε τη μελισσούλα ( bee bοοt) κάθε φορά στον αντίστοιχο καιρό κ λέγαμε τα χαρακτηριστικά του ( π.χ στην εικόνα με τον  ήλιο έλεγαν υψηλή θερμοκρασία, λιακάδα κ.α)

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

 

  In the European eTwinning Eco Team, a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance. With our actions we participate in World Bee Day on Monday, May 20 World Bee Day 2024.

 

Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Wed, Apr 10, 2024 8:30 PM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

 

Κυκλοφορώ με ασφάλεια, μαθαίνοντας τον Κ.Ο.Κ.
Fri, Oct 20, 2023 12:30 PM

Στα πλαίσια της Κυκλοφοριακής Αγωγής συζητήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τι πρέπει να προσέχουμε στο δρόμο για να είμαστε ασφαλείς. Ένα από αυτά είναι τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Είναι πινακίδες που έχουνε πάνω τους διάφορα σχέδια και μας "λένε" τι να κάνουμε. Είδαμε λοιπόν κάποια σήματα και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μας δείχνουν. Ως επέκταση αυτής της δραστηριότητας, ακολούθησε η δημιουργία αυτοσχέδιας μακέτας με τα παιδιά με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τα σήματα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησής τους με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος Bee Bot.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τον κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζουν το ρομπότ να κινηθεί ώστε να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.