Pixelart

From Tuesday, October 17, 2023 9:30 AM
to Tuesday, October 17, 2023 10:00 AM

Scoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”/G.P.P. nr. 3 Caracal

Open in-person activity

Romanian

Aleea Cresei 1, 235200, Caracal, Olt, ROU

Preșcolarii vor colora imaginile respectând codul culorilor.

    Pre-primary education
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Bricolajul, sursa pentru sănătatea mintala
Fri, Oct 20, 2023 8:00 AM
Crearea de obiecte si proiectele de tip „Do It Yourself” sunt activitati ideale, iar ocaziile pot fi diverse, de la sarbatorile de peste an, precum Craciunul, la o zi de nastere ori weekend. Copilul poate profita de ocazie pentru a crea, folosind propriile maini, un cadou, pentru o persoana la alegere. Principalul lucru este ca manipuleaza, exploreaza si invata pe cont propriu, rezultatul final nefiind obiectivul principal.
Космически предприемач
Sun, Oct 1, 2023 8:00 AM

Космически предприемач е събитие, което цели да разшири знанията за възможностите за развитие на бизнес чрез ИТ технологиите в Космоса. 

Atelier de seismologie
Fri, Sep 20, 2024 1:30 PM
Scopul atelierului este de a prezenta și a testa activități de educație seismologică, prin valorificarea unor scenarii educaționale din cadrul proiectului RoEduSeis care oferă exemple concrete de activități posibil de derulat în laboratoare școlare. Liceului Teoretic ’’Tudor Vianu’’ Giurgiu face parte din Rețeaua Seismică Educațională din România ( RoEduSeis), prin protocolul de colaborare cu INCDFP existând cadrul necesar pentru promovarea activităților educaționale de prezentare a științei și tehnologiei. Elevii au posibilitatea să urmeze o abordare bazată pe investigație, pentru probleme din lumea reală: cutremurele și efectele acestora asupra mediului și asupra oamenilor. Obiective: Implicarea elevilor în activități ce au ca scop analiza, compararea, descoperirea, experimentarea, simularea și reflecția critică asupra problematicii cutremurului. Implicarea elevilor în proiecte care le vor dezvolta creativitatea și care promovează învățarea prin practică, incluzând construirea și programarea unor dispozitive experimentale. Tematica atelierului: Introducere a noțiunilor de bază din domeniul seismologiei, Construirea și explicarea principiului de funcționare al unui seismometru, Prezentarea caracteristicilor principale ale înregistrărilor unui cutremur, Analiza înregistrărilor cutremurelor și a caracteristicilor acestora. Atelierul se va desfășura în trei etape: 1. Webinar sau întâlnire directă cu cercetători de la Institutului de Fizica Pământului INFCDP 2. Activitate practică privind producerea, înregistrare și localizarea cutremurelor, folosind resurse RoEduSeis, 3. Construirea unui seismometru educațional Slinky, instrument capabil să înregistreze vibrațiile și mișcarea solului, kitul oferind o soluție accesibilă pentru detectarea cutremurelor. Seismometrul utilizează inducția electromagnetică pentru a detecta mișcarea solului, alături de :elemente de amortizare, orizontalizare, un digitizor bazat pe Arduino . Materiale necesare: Kit seismometru Slinky, laptop, cabluri, aplicația JamaSeis. La atelier vor participa elevi de liceu atât de la profilul real cât și de la cel umanist, asigurând egalitatea de șanse în contextul înţelegerii conceptelor ştiinţifice. Selecția elevilor se va face pe criterii socio-economice, aproximativ 40 % din elevii liceului provenind din mediul rural. Facilitatorii evenimentului : Cristina Anghel prof. fizică, Doina Mântulescu prof. geografie. Parteneri :Liceul Teoretic Tudor Vianu, Giurgiu, INFDCP.