ljETNA ŠKOLA PYTHON

From Monday, June 21, 2021 12:00 AM
to Friday, July 2, 2021 12:00 AM

OŠ "Hasan Kikić" Gradačac

Open in-person activity

English

Osnovna škola Hasan Kikić, 76250, Gradacac, Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, BIH

LjETNA ŠKOLA PROGRAMIRANJA PYTHON OSNOVE Od 21.06. do 02.07.2021 u vremenu od 10 - 11h (pon. - pet.) Broj slobodnih mijesta: 20 Nastava će se izvoditi online, gdje je obavezno; posjedovati računar na kojem je instaliran program "Discord". https://discord.com/download Težina kursa je prilagođena učenicima osnovne škole od 6. do 8. razreda. Za pohađanje kursa su potrebna znanja korištenja računara: - kopiranje datoteka - izrada foldera - korištenje e-mail - Instalacija programa sa interneta - korištenje programa Discord (osnovne funkcije) (ulazak u server, pristup kanalima i gledanje screen share) - mikrofon i slušalice Kurs je potpuno besplatan za one, koji su prošli peticom na kraju godine. Prijave na mail: sekcijainfor@gmail.com Voditelj kursa je nastavnik informatike u OŠ "Hasan Kikić" Vida 1 Isanović Dino

    Secondary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Pronađi moj zadatak
Sun, Oct 8, 2023 8:00 AM

Aktivnosti su planirane u 4 radne etape. Prvu aktivnost provode svi učenici individualno, a ostale aktivnosti su organizirane za rad u četiri skupine.

1. aktivnost - preoblikovanje Morseovog koda u binarni kod, šifriranje riječi i razbijanje šifriranih riječi (individualni rad)

2. aktivnost - razbijanje šifre i sastavljanje tekstualnih zadataka prema dobivenim skrivenim pojmovima - rad u skupinama, 4 različita zadatka

3. aktivnost - preoblikovanje brojevnog izraza u binarni kod i postavljanje u microbit - rad u skupinama

4. aktivnost - svi tekstualni zadatci (4 različita zadatka) su postavljeni na Digipad.

Skupine međusobno razmjenjuju programirane microbitove, razbijaju šifru (zadatak postavljen u binarnom kodu), rješavaju zadatak, fotografiraju ga i objavljuju na Digipadu kao slikovni komentar uz odgovarajući, već objavljen tekstualni zadatak.