Napredno kodiranje s Micro:bitom

From Monday, October 12, 2020 9:00 AM
to Friday, October 16, 2020 5:00 PM

OŠ Pavleka Miškine

Open in-person activity

Sveti Duh 24, 10000, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Učenici 7. razreda će programirati Micro:bit tako da ispisuje eko poruke jer sudjelujemo u projektu Ekoškole i u šk. god. 2020./2021. ćemo skupljati EE otpad koji ćemo pravilno razvrstati i zbrinuti. Cilj je učenike zainteresirati za programiranje, a ujedno i potaknuti na razmišljanje gdje završe svi uređaji koje su koristili i/ili koriste.

    Elementary school students
    Basic programming concepts Art and creativity Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Kodiranje s Micro:bitom

Mon, Oct 12, 2020 9:00 AM

Učenici 6. razreda će se upoznati s Micro:bitom i naučiti ga programirati. U današnjem svijetu je važno razumjeti programiranje i logiku programiranja, pa je nakon uvoda u programiranje i kodiranja u 5. razredu, micro:bit zanimljiv nastavak.

Učimo kodirati kroz igru

Thu, Oct 15, 2020 8:00 AM

Radionice kodiranja kroz primjere iz života. Kodirati ćemo koristeći razne društvene igre kako bi učenicima pokazali svijet kodiranja na zabavan način. Kao sredstvo programiranja koristiti ćemo micro:bit, m-Bot te ćemo naučiti kodirati u Shratchu.

Lego vs. Fichertehnik

Thu, Oct 15, 2020 8:00 AM

Radionica programiranja pomoću Lego Mindstorm robota te Fischertehnik kompleta. Učenici će dobiti osnovne informacije o robotskim sučeljima te mogućnostima programiranja u oba. Odabrati će jedan koji će nastaviti koristiti i kasnije u izvannastavnoj aktivnosti robotike.