Lego Mindstorms nebo Micro:bit?

From Monday, October 15, 2018 2:30 PM
to Monday, October 15, 2018 4:00 PM

Gymnázium, Lanškroun, nám. Jana Marka Marků 113

Other

Gymnázium, Lanškroun, nám. Jana Marka Marků 113 - Střední škola, náměstí Jana Marka Marků, Lanškroun-Vnitřní Město, Česko

Gymnázium Lanškroun se zapojí do evropské týdenní kampaně CodeWeek workshopem otevřeným pro všechny žáky školy. Během odpoledne budou pro zájemce připraveny stavebnice Lego Mindstorms, které budou moci žáci využít ke stavbě vlastních robotů. Návštěvníci workshopu si také budou moct vyzkoušet programování destičky Micro:bit - kapesního programovatelného počítače se senzorem pohybu, zabudovaným kompasem a bluetooth. Akci doprovodí ukázka 3D tiskárny.

http://www.gymla.cz

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Robotics Hardware Art and creativity Visual/Block programming 3D printing

Nearby upcoming activities:

Microtela
Thu, May 23, 2024 8:00 AM

Vědeckotechnická soutěž, která je součástí podpory technického vzdělávání. Soutěž vznikla díky podpoře města Lanškroun a společenství úspěšných průmyslových firem na lanškrounsku. Cílem soutěže je podněcovat co nejvíce mladších žáků k odhalování a rozvíjení jejich tvůrčích schopností a schopnosti svoji práci prezentovat veřejnosti. Napomáhat k vyhledávání talentů v oblasti vědy a techniky a umožňuje co největšímu počtu talentovaných žáků další odborný růst formou účasti na soutěžích.

"Programujemy roboty'
Sun, Oct 16, 2022 8:00 AM
Robotyka oraz programowanie w oparciu o lego Mindstorms.
Lehrgang digitale Grundbildung
Fri, Jun 28, 2024 12:00 AM
Kollegin Marion Baumholzer absolviert im Sommersemsester 2024 den Lehrgang mit 6 ECTS zur digitalen Grundbildung;