Υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές για τα δόντια

From Wednesday, March 29, 2023 9:00 AM
to Tuesday, April 4, 2023 1:00 PM

5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού

Open online activity

eleni_doura@yahoo.gr

Greek

Βασιλέως Κωνσταντίνου & Κοραή, 371 00, Αλμυρός

Τα παιδιά με αφορμή το παραμύθι "Δόνα Τερηδόνα" εξέφρασαν την επιθυμία να φτιάξουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι προγραμματισμού με υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές για τα δόντια και να το μοιραστούν με τους συμμαθητές τους.

Τα παιδιά χωρίζονται σε δυο ομάδες με βάση τις τροφές, υγιεινές και μη υγιεινές, εικονογραφούν τις τροφές και δημιουργούν μια μακέτα με αυτές. Σκοπός του παιχνιδιού είναι, η κάθε ομάδα να συλλέξει όλες τις σωστές τροφές. Έπειτα, ένα παιδί (προγραμματιστής) τοποθετεί τα βελάκια στο τετραγωνισμένο πλέγμα από την αφετηρία ακολουθώντας τη σωστή σειρά (υγιεινές ή μη υγιεινές τροφές για τα δόντια). Έπειτα, εκτελούνται προφορικές οδηγίες για κίνηση εμπρός, δεξιά, αριστερά, πίσω. Με αυτόν τον τρόπο οδηγείται το ρομπότ στη σωστή διαδρομή και συλλέγει τις τροφές της ομάδας του. Αν συλλέξουν τις σωστές τροφές κερδίζουν.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!