Twister

From Sunday, January 29, 2023 12:00 AM
to Sunday, February 5, 2023 12:00 AM

Dječji vrtić

Open in-person activity

sipusic.ana@gmail.com

Croatian

Velika Gorica

 

Na podu dnevnog boravka postavimo kartice sa otiscima stopala i dlanova. Kartice prikazuju otisak lijevog stopala,lijevog dlana,desnog stopala i desnog dlana. Otisci su izrađeni u crvenoj,plavoj,žutoj i zelenoj boji.

U igri može sudjelovati više igrača, a pobjednik je onaj koji prvi dođe do cilja ,kraja twister poligona. Vrijeme mjerimo štopericom. 

Jedno dijete je vođa igra,a njegov zadatak je okretati kazaljku na satu sa identičnim simbolima. 

Ako kazaljka stane na plavi otisak lijevog dlana,igrač mora postaviti lijevu ruku na pripadajuću karticu. Radnja se ponavlja dokle god igrač ne prođe cijeli twister poligon.

Igru možemo otežati eliminiranjem pojedine kartice, ubacivanjem kartice "vrati se na početak" ili dodavanjem kartica za produživanje igre. 

Ciljevi aktivnosti su poticati razvoj prostornih odnosa,usvajanje pojmova lijevo-desno, bilateralne koordinacije, okulomotorne koordinacije,razvoj ravnoteže, rješavanje problema,ustrajnost pri radu i ispravljanje grešaka.

    Pre-primary education
    Data manipulation and visualisation

Nearby upcoming activities:

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.

 

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).

First Lego Legue - Meštri
Fri, Dec 1, 2023 8:00 AM

Tim učenika sudjeluje u First Lego League projektu i priprema se za Smotru izvršavajući različite zadatke i temeljne vrijednosti uz pomoć Lego elemenata i Lego Spike robota.