Για περιβάλλον καθαρό, βοήθησε κι εσύ σ’αυτό!!!

From Wednesday, February 1, 2023 12:00 PM
to Friday, March 31, 2023 12:00 PM

Νηπιαγωγείο Νεοκαισάρειας

Open in-person activity

Greek

Ιωαννίνων, 455 00, Νεοκαισάρεια

Δημιουργούμε αυτοσχέδια μακέτα με τα παιδιά με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τα οφέλη και τις μεθόδους της ανακύκλωσης, τα υλικά που ανακυκλώνονται και τα ονόματά τους, με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος Bee bot.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τον κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζουν το ρομπότ να κινηθεί, ώστε να επιτύχουν τον στόχο που έχουν θέσει.

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Κυκλοφορώ με ασφάλεια, μαθαίνοντας τον Κ.Ο.Κ.
Fri, Oct 20, 2023 12:30 PM

Στα πλαίσια της Κυκλοφοριακής Αγωγής συζητήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τι πρέπει να προσέχουμε στο δρόμο για να είμαστε ασφαλείς. Ένα από αυτά είναι τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Είναι πινακίδες που έχουνε πάνω τους διάφορα σχέδια και μας "λένε" τι να κάνουμε. Είδαμε λοιπόν κάποια σήματα και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι μας δείχνουν. Ως επέκταση αυτής της δραστηριότητας, ακολούθησε η δημιουργία αυτοσχέδιας μακέτας με τα παιδιά με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τα σήματα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησής τους με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος Bee Bot.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν τον κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζουν το ρομπότ να κινηθεί ώστε να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Εξοικοιωση με βασικές έννοιες του προγραμματισμού
Thu, Oct 26, 2023 2:00 PM

Στο πλαίσιο του μαθήματος διδακτικής φυσικών επιστημών 1, εξοικοιωθηκαμε με βασικές έννοιες προγραμματισμού με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος "beebot" . Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσουμε  προγραμματιστικά φύλλα εργασίας (pixel art) για πιθανή χρήση τους στη πρακτική άσκηση. Στο τέλος του ημερολογιακού έτους, πραγματοποιείται διάθεση των εμπειριών που αποκτήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού διαδραστικού πίνακα (padlet).

Εξοικείωση με βασικές έννοιες προγραμματισμού
Thu, Oct 26, 2023 2:00 PM

Στο πλαίσιο συμμετοχής μου στο μάθημα διδακτικη στην Έννοια των φυσικών επιστημών Ι εξοικειωθηκαμε με βασικές έννοιες προγραμματισμού με την αξιοποίηση επιδαπέδιου ρομποτικού συστήματος μπιμπότ.

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσουμε με pixel art φύλλα εργασίας για πιθανή χρήση τους στην πρακτική άσκηση
Μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιείται διάχυση των εμπειριών που αποκτήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού διαδικτυακου πίνακα(padlet)