«Χαρωπά παίζω με τους κώδικες εγώ!!»

From Monday, October 10, 2022 8:30 AM
to Thursday, October 20, 2022 4:30 PM

13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Other

Greek

Αγίου Τρύφωνος 18, 221 32, Τρίπολη

  • Με τα παιδιά παρακολουθούμε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=_X_Tq3IGknc και ακολουθούμε τις κινήσεις του ρομπότ. Στη συνέχεια μιλάμε για τα μέρη του σώματος ενός ρομπότ. Μοιάζει  με το ανθρώπινο σώμα αλλά δεν κινούνται το ίδιο. Μιμούνται την κίνηση του ρομπότ.

  • Σε επιδαπέδια πίστα με τετράγωνα βάζουμε τις εικόνες των μελών του σώματος που ακούγονται στο παιδικό τραγούδι : «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ..». Δεν αποκαλύπτουμε ακόμα το τραγούδι.

  • Καλούμε τα παιδιά να μιμηθούν τα ρομπότ. Τους δίνουμε οδηγίες να ακολουθήσουν τα τετράγωνα, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη διαδρομή που ακολουθούν, ώστε να φτάσουν πρώτα στα χέρια, μετά στα δάχτυλα κοκ. Σε κάθε εικόνα φτάνει ένα διαφορετικό παιδί. Όλα τα παιδιά με τη σειρά εκτελούν μια διαδρομή.

  • Αφού τοποθετηθούν στο πλέγμα τα παιδιά ξεκινάμε να τραγουδάμε το τραγούδι και καθένας κάνει την κίνηση που του αναλογεί: όταν ακούγεται πχ : «Χαρωπά τα 2 μου δάχτυλα χτυπώ..» χτυπά μόνο το παιδί που βρίσκεται στη εικόνα με τα δάχτυλα κλπ.

  • Στον διαδραστικό ή στον υπολογιστή δείχνουμε στη Ζωή με βελάκια τη διαδρομή ώστε να φτάσει σε όλα τα μέλη του ανθρωπίνου σώματος και να το γνωρίσει.

  • Συνδεόμαστε με τα σχολεία συνεργάτες και λύνουμε κώδικες.

  • Οδηγούμε  τη Beebot να γνωρίσει τα μέλη του ανθρωπίνου σώματος και της μαθαίνουμε το τραγούδι «Χαρωπά..».

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Easter Egg Coding / Coding de Paște.
Thu, Apr 25, 2024 1:00 PM

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά με βάση τα χρώματα, προσδιορίζοντας πρώτα το χρώμα του κάθε αριθμού που δίνονται σε κάθε φύλλο εργασίας.

Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Wed, Apr 10, 2024 8:30 PM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

 

BeeBotDance
Sun, Apr 21, 2024 12:00 AM

Ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του Ευρωπαικού eTwinning  έργου με τίτλο Eco Team, στο οποίο συμμετέχουμε  αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Με τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου World Bee Day 2024. 

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_beebot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb