30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI / 30 AUGUST VICTORY DAY

From Sunday, August 21, 2022 8:00 AM
to Saturday, September 10, 2022 12:00 AM

TİRE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Open in-person activity

ilkereniste@hotmail.com

English

Tire, İzmir, TUR

Through a week of 30th August, we will organize some  coding activities in our schools and stants for the students, teachers, administratives and parents.

https://tire.meb.gov.tr/

    Pre-primary education Primary school Secondary school Higher Education Employed adults Unemployed adults Other (see description)
    Mobile app development Data manipulation and visualisation Other Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

100. yılda kodlama öğrenelim
Mon, Oct 7, 2024 9:00 AM

Özellikle küçük yaş gruplarında kağıt üzerinde devreler oluşturarak elektroniğin mantığını çözmeye çalışacağız. Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. yıla özel hazırlanan resimler üzerine bakır bant, yassı pil ve LED ler yerleştirerek devreler oluşturacağız. 

Farklı ve güzel tasarımların çıkacağına eminiz.

Sanat ve yaratıcılık
Wed, Oct 16, 2024 12:00 PM

Okulumuzda öğle tatilinde gönüllü olan 4.sınıf öğrencilerine sanat ve yaratıcılık konusunda bilgiler verilip ülkemizde sanat etkinlikleri anlatıldı. Bu konuda istekli olan 9 öğrencimiz katıldı. Ayrıca Code week hakkında bilgi verildi. 

Felsefe nasıl bir düşünme etkinliğidir?
Wed, Nov 15, 2023 12:00 AM

Öğrencilere düşünmenin ne demek olduğu söylenir ve onlardan düşünme denilince ne anladıkları sorulur.

 

    Felsefe; anlamı irdeleyen, akla dayanan, bilgeliği arayan sistemli bir düşünme etkinliğidir. Felsefe var olanların varlığı, anlamı ve nedeni üzerine sorularla insanın meraklı arayışı sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Felsefe eleştirel bir düşüncenin ve gözlemin konusu yapılması nedeniyle felsefe doğmuştur.

Düşünme ilgili anahtar kelimeler verilir:

Görüş,irdeleme,akıl,eleştiri,merak,gözlem,bilgelik,temellendirme,doğruluk.gerçeklik,önerme vb. kelimeler verilerek bu kelimelerden ne anladıkları ve bunlarla ilgili düşünceleri sorulur ve argüman sunmaları istenir.

Bu kavramlardan birini seçmeleri istenir ve bununla ilgili düşüncelerini yazmaları istenir.

Son olarak seçtikleri kavramı yaşamları ile ilişkilendirmeleri istenir.