Using open data and adding value to it


Organized by:

University of Ljubljana, Faculty of administration

Contact email:

mitja.decman@fu.uni-lj.si

Happening at:
Gosarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenia

From Wednesday 11th of October 2017 at 10:00 to Wednesday 11th of October 2017 at 13:00

Description:

Participants will learn about e-government and its information systems, its application, services and data offered online in Slovenia. The focus will be focus set on open data available on different data portals in EU, especially on the new Slovenian portal OPSI that can be a foundation for different and useful computer applications. Data on the portal will be examined and used by a process or set of calculation rules and commands in other to gain different outputs. By using Microsoft Excel participants will use a series of functions and macros to get useful information from the data.

More information:

http://www.sic.si/izobrazevanje/izobrazevalni-dogodki/p-js/europe-code-week-uporaba-in-dodana-vrednost-odprtih-podatkov.html

This event is for:
  • High school students
  • Graduate students
  • Post graduate students
  • Employed adults
  • Unemployed adults
Main themes:
  • Data manipulation and visualisation
Tags:
  • open data
  • visualisation
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

Delavnica poteka po ogledu filma Gajin svet v kinodvorani. Osnovnošolci bodo na njej spoznali osnovne računalniške koncepte in izvedeli, kako sta Gaja in Matic z malo hekanja in vztrajnostjo rešila Teo in njeno prijateljico Dašo pred kriminalno združbo, ki je na spletu prežala na mlada dekleta. Brezplačne delavnice digitalne pismenosti, ki jih izvajamo po šolskih projekcijah filma Gajin svet, omogoča podjetje 3fs iz Kranja.
Start: Oct 9, 2018
Sprehod skozi zgodovino računalništva oriše nastanek in razvoj prvih računalnikov na otrokom privlačen način. Kot namiguje naslov, se bodo udeleženci delavnice sprehodili med razstavljenimi računalniki in komponentami ter razpravljali o tem, kako sta zmogljivost in hitrost naprav naraščali, medtem ko se je velikost naprav krčila. Med drugim si bodo ogledali klasike iz zgodnjega obdobja domačih računalnikov, kot so ZX Spectrum, Commodore in Atari, ter kakšnega od njih tudi preizkusili. Nekaj najpogostejših tehnologij, uporabljenih za shranjevanje podatkov, pa bodo spoznali med pregledom razvoja petih generacij računalnikov: (1) prvi so bili izdelani iz elektronk in žičnih povezav; (2) drugi so uporabljali tranzistorje in tiskana vezja; (3) tretji so uporabljali integrirana vezja; (4) četrti, ki so še vedno v uporabi, uporabljajo mikroprocesorje in visoko razvite programske jezike; (5) peti, ki temeljijo na vzporednem procesiranju in so tudi najzmogljivejši.
Start: Oct 17, 2018
Na delavnici bo Vzornica Ana Smerdu udeležencem predstavila osnove programiranja z Arduinom, senzorike in programiranja v Processingu, pobliže pa se bodo spoznali z vizualizacijo dobljenih podatkov. Delavnica bo potekala v dveh sklopih. V uvodu bomo nekaj povedali o zgodovini grafičnih prikazov podatkov. Sledil bo teoretični del, v katerem bomo razložili delovanje Arduina, senzorjev in drugih pripomočkov, ki jih potrebujemo za pridobivanje podatkov s pomočjo senzorjev. Udeleženci bodo nato sestavili senzorje, ki jih bodo povezali z računalnikom, na katerem bodo spremljali dobljene vrednosti. V drugem delu bomo predstavili programski jezik Processing in različne primere vizualizacije podatkov. Nato bodo udeleženci sami sprogramirali/modificirali želeno grafično podobo podatkov na osnovi že vnaprej pripravljenih primerov. Na koncu bomo Arduino povezali s programom, tako da se bo dobljena vizualizacija spreminjala v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org Program Vzornice podpira Mestna občina Ljubljana.
Start: Oct 10, 2018
S programom TinkerCAD bomo ustvarjali različne predmete, ki jih bomo oživili s 3D tiskalnikom. Delavnica je namenjena osnovnošolcem druge in tretje triade. Predhodno se prijavite na: 3delavnica@gmail.com
Start: Oct 18, 2018