PyKids in 6 lessons

From Saturday, September 18, 2021 7:00 PM
to Friday, October 22, 2021 8:00 PM

UPINITK

Open online activity

Bosnian

Bosne Srebrene 119
75000 Tuzla

Planirana je edukacija učenika u programskom jeziku Python. Kao platforma za edukaciju koristit će se Zoom ili Big Blue Button putem stranice online.upinitk.ba. Učenicima će kroz 6 časova biti predstavčjene sve draži i mogućnosti programskog jezika Python. Na kraju je predviđena jedna zabavna provjera znanja kroz timsko takmičenje.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Djevojčice u informatici
Thu, Apr 25, 2024 8:00 AM

"Djevojčice u STEM-u" je jednogodišnji međunarodni eTwinning međunarodni projekt u kojem sudjeluju škole iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. eTwinning projekt "Djevojčice u STEM-u" ima za cilj da kod djevojčica sedmih i osmih razreda probudi ili produbi ljubav prema STEM područjima, ali i da razvija kompetencije 21. stoljeća kao što su suradnja, kritičko mišljenje, kreativnost i komunikacija. Jedna od aktivnosti jednogodišnjeg projekta održava se 25. travnja, baš na Međunarodni dan djevojčica u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (četvrti četvrtak u mjesecu travnju), a to je ekipno natjecanje "Djevojčice u informatici". Učenice zajedničkim snagama rješavaju dvadeset zadataka iz područja osnova informatike, digitalne kompetencije, računalnog razmišljanja te programiranja.