Wordpress za početnike

From Wednesday, October 13, 2021 11:00 AM
to Wednesday, October 13, 2021 1:00 PM

Fondacija Inovacioni centar Banja Luka

Open online activity

Bosnian

Mladena Stojanovica 4
78000 Banja Luka

Na ovom webinaru ćemo učesnike naučiti osnovama wordpress tehnologije. Učesnici će imati priliku da nauče sljedeće: Kako napraviti WordPress stranicu? Kreiranje menija / navigacije sajta Kreiranje “kostura” sajta. Ciljevi webinara su da učesnicima prenesemo osnovna znanja iz wordpressa, te da im pokažemo gdje mogu besplatno da nastave edukaciju. Ciljna grupa su osobe starosti od 18 do 14 godine. Događaj će biti održan online putem platforme Zoom, a biće i snimljen, te dostupan na Youtube kanalu ICBL-a.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

BITne igre
Thu, Apr 11, 2024 8:00 AM

Na početku aktivnosti učenici po uputama izrađuju papirnati binarni kalkulator koji će im olakšati pretvaranje binarnog broja u dekadski broj (https://cutt.ly/RusOIlL). U dijelu aktivnosti razbij kodove učenici na nastavnom listiću kojim pretvaraju sliku u niz binarnih znamenki, te binarne znamenke u sliku (https://cutt.ly/ZusPRt6). U online dijelu aktivnosti, učenici igraju online igru Binary Bonanza u kojoj moraju na različite načine prikazati broj trojkom bitova, četvorkom bitova,... U bitnoj igri Binary Game učenici igraju online igricu kojom prikazuju zadani dekadski broj jednim byte-om tj. nizom od osam bitova i obrnuto, prikazani binarni broj pretvaraju u deksadski broj. Kroz posljednje dvije igrice, učenici najbrže svladaju vještinu pretvaranja binarnog broja u dekadski i obrnuto.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.