Z XHTML in CSS do ePub E-knjige – korak za korakom

From Thursday, October 21, 2021 6:00 PM
to Thursday, October 21, 2021 7:30 PM

Zavod Jnana Bhakti Prada Trust

Open online activity

Slovenian

Ljubljanska cesta 27
3000 Celje

Dogodek je namenjen naslednjim učim vsebinam: Priprava besedila in shranjevanje v uporaben XHTML; priprava XHTML-ja za uporabo v Sigilu, orodju za prelom oziroma pretvorbo v EPUB format; spoznavanje in uporaba orodji za prelom oziroma pretvorbo v EPUB format; verifikacija ustreznosti končnega izdelka – e-knjige. Za prenos vsebin udeležencem, bomo uporabili: Metodo razlage; metodo demonstracije; metodo praktičnega dela in metodo projekcije. Cilj projekta je, da mladi osvojijo pripravo besedila, ki ga bodo shranili v uporabnem XHTML-ju ter da se po korakih naučijo, na praktičnih primerih, osnov kodiranja e-knjig v jeziku XHTML, in da se seznanijo s preprostimi in brezplačnimi orodji za prelom oziroma pretvorbo v EPUB format. V tem projektu je poudarek na kodiranju e-publikacij, kjer se uporablja enak jezik (XHTML) kot se uporablja za večino spletnih strani. Posebnost dogodka je v tem, da se bodo udeleženci naučili ustvariti datoteko za e-publikacije v EPUB formatu, s čimer bodo razvili specifične digitalne kompetence s področja razvoja in izdelovanja digitalnih vsebin, umeščanja in poustvarjanja digitalnih vsebin. Dogodek je namenjen mladim v starostni skupini od 14 do 24 let.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Programiranje z aplikacijo Scratch jr
Sun, Oct 8, 2023 7:00 AM

Programiranje z uporabo programa Scratch jr v nadaljevanju. Skupaj s partnerskimi solami bomo v nadaljevanjih programirali, da nastane skupen izdelek, pravljica v nadaljevanju.

 

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.

Robotika za učence 1. triade
Sun, Nov 5, 2023 12:00 AM

Pri interesni dejavnosti robotika se učenci 1. triade spoznajo z osnovami zabavnega programiranja s pomočjo Photon Robotka. Otroci pri dejavnostih razvijajo osnove algoritmičnega razmišljanja, osnove razmišljanja "deli in vladaj".