Ζωάκι μου καλό, για βρες το φαγητό σου!

From Monday, October 11, 2021 12:00 PM
to Friday, October 15, 2021 4:00 PM

1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Open in-person activity

aliritzis@yahoo.gr

Greek

Γρηγορίου Ε', 244 00, Γαργαλιάνοι

Τα νήπια, αφού έχουν λειτουργήσει τα ίδια ως ρομπότ και έχουν κατανοήσει βιωματικά τον τρόπο προγραμματισμού χρησιμοποιούν το bee bot και το mouse robot για να ταΐσουν τα ζωάκια που έχουμε βάλει στη μακέτα μας. Η εκπαιδευτικός χρησιμοποιεί αινίγματα, παιχνίδια ή λέξεις κλειδιά και τα παιδιά δοκιμάζουν με τη σειρά παίζοντας να βρουν τη λύση, δηλαδή το ζωάκι που πρέπει να ταϊστεί. Στη συνέχεια, διαλέγουν το κατάλληλο φαγητό καθώς και το "μάγειρα" (τη μελισσούλα ή το ποντικάκι) για να σερβίρει το γεύμα, αρκεί, βέβαια, να προγραμματιστεί σωστά η διαδρομή που θ' ακολουθήσει. Στόχος; Όλα τα ζωάκια να είναι ευτυχισμένα και ταϊσμένα και να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (λίγες μέρες αργότερα αλλά τι πειράζει;)!

Στο τέλος έχει χορό. Προσπαθούν να προγραμματίσουν το beebot και το robot mouse να χορέψουν!

https://blogs.sch.gr/1nipgarg/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Easter Egg Coding
Sun, Apr 21, 2024 8:00 AM

Ετοιμάζουμε Πασχαλινά Pixel Coding παιχνίδια στο χαρτί. 

Ο πρώτος απλός και αγαπημένος κώδικας με τον οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή και λατρεύουν να ανακαλύπτουν την εικόνα που κρύβεται.

EARTHDAY Celebration with BeeBot
Mon, Apr 22, 2024 8:30 AM

Με αφορμή την Ημέρα της Γης που γιορτάζεται ξαθε χρόνο στις 22 Απριλίου τα παιδιά θα οδηγήσουν τη BeeBot  σε αυτή την ημέρα δημιουργώντας τον δικό τους αλγόριθμο ή εκτελόντας έναν προκαθορισμένο κώδικα στην εφαρμογή genially και σε προσομοίωση της BeeBot.

Στόχος είναι να εξοικειωθούν με τη χρήση της Beebot σε κινητές συσκευές ή και Η/Υ καθώς και με την αλγοριθμική σκέψη.

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

 

  In the European eTwinning Eco Team, a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance. With our actions we participate in World Bee Day on Monday, May 20 World Bee Day 2024.