ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ

From Monday, October 4, 2021 8:30 AM
to Friday, October 8, 2021 12:00 PM

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Open in-person activity

skuteri.home@gmail.com

Greek

Γρηγορίου Ε', 244 00, Γαργαλιάνοι

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό μέσω αυτοσχέδιων καρτών και στη συνέχεια μέσω ρομποτικής συσκευής. Μέσα από παιχνίδια θα γίνει αρχικά η εξοικείωση με τις οδηγίες κατεύθυνσεις. Σε μεγάλη υφασμάτινη επιφάνεια δημιουργείται πλέγμα καθώς και χαρτάκια με τις κατευθεύνσεις. Τοποθετούνται  φωτογραφίες παιδιών σε διαφορετικά κουτάκια.

Τα παιδιά ανά δύο, παίρνουν μέρος, το ένα παίζει το ρόλο του ρομπότ και το άλλο  του καθοδηγητή.  Ο καθοδηγητής αναλαμβάνει να καθοδηγήσει μέσω του κώδικα που έχει φτιάξει , το παιδί-ρομπότ στη φωτογραφία - παιδί που θα του αρίσει. Αφού πάρουν μέρος όλα τα παιδιά, στη συνέχεια καλούνται να κάνουν το ίδιο θα γίνει με ρομποτάκι robotmouse. 

https://blogs.sch.gr/1nipgarg/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Easter Egg Coding
Sun, Apr 21, 2024 8:00 AM

Ετοιμάζουμε Πασχαλινά Pixel Coding παιχνίδια στο χαρτί. 

Ο πρώτος απλός και αγαπημένος κώδικας με τον οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή και λατρεύουν να ανακαλύπτουν την εικόνα που κρύβεται.

EARTHDAY Celebration with BeeBot
Mon, Apr 22, 2024 8:30 AM

Με αφορμή την Ημέρα της Γης που γιορτάζεται ξαθε χρόνο στις 22 Απριλίου τα παιδιά θα οδηγήσουν τη BeeBot  σε αυτή την ημέρα δημιουργώντας τον δικό τους αλγόριθμο ή εκτελόντας έναν προκαθορισμένο κώδικα στην εφαρμογή genially και σε προσομοίωση της BeeBot.

Στόχος είναι να εξοικειωθούν με τη χρήση της Beebot σε κινητές συσκευές ή και Η/Υ καθώς και με την αλγοριθμική σκέψη.

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

 

  In the European eTwinning Eco Team, a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance. With our actions we participate in World Bee Day on Monday, May 20 World Bee Day 2024.